Nieuws- en persberichten

04jan
2018

Wat kost een verkeersovertreding u in 2018?

Wat kost een verkeersovertreding u in 2018?

Verkeersboetes, niet het leukste onderwerp om het jaar mee te beginnen. Maar we hebben er helaas allemaal weleens eentje te pakken en u zult dan in de buidel moeten tasten. Weet u wat u kunt verwachten bij een verkeersovertreding in 2018? Hieronder vindt u een kort overzicht van de boetetarieven dit jaar.

Een militaire colonne doorsnijden zal niet de meest voorkomende boete zijn in Nederland. Maar mocht u er een tegenkomen, dan kost het doorsnijden ervan u zo’n 90 euro. Rechts inhalen ligt wellicht meer voor de hand. Dat levert de staatskas 230 euro op. Net zoals het vasthouden van een mobiele telefoon, ook als u ‘m helemaal niet gebruikt. En een andere -hele dure- is het bumperkleven. Reken voor deze overtredingen op 280 euro. 

Met de aanhanger op pad

Gaat u met een aanhanger de weg op? Dan is het raadzaam vooraf een keer extra te controleren of alles goed bevestigd en aangesloten is. Wanneer u niet de noodzakelijke spiegels heeft, uw verlichting niet goed werkt, of de lading niet goed bevestigd is, kunt u dat 140 euro kosten. En dit kan oplopen naar 230 euro wanneer er delen uitsteken die mogelijk letsel kunnen veroorzaken bij bijvoorbeeld een botsing. Het loont dus zeker de moeite even alles goed te controleren voordat u de weg op gaat.

Snelheid

De hoogte van de boete bij een snelheidsovertreding hangt helemaal af van waar u de maximale snelheid overtreedt. Binnen een erf of binnen de bebouwde kom met wegwerkzaamheden zijn deze overtredingen het duurst. Er is in elk geval een ondergrens van 4 km/per uur, daarna moet u betalen. Behalve op de autosnelwegen waar u 130 km/uur mag rijden. Hier wordt u voor het overschrijden met 1 km/per uur al beboet. 

Bent u geflitst, en wilt u alvast uitrekenen wat de financiële schade is? Er is een online tool van het Openbaar Ministerie die het voor u uitrekent. 

Dit is slechts een verkort overzicht van de verkeersboetes in 2018. Een totaaloverzicht van alle overtredingen en bijbehorende kosten, vindt u hier.  

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.