Nieuws- en persberichten

28nov
2017

Dit zijn onze 8 leasetips voor 2018!

Dit zijn onze 8 leasetips voor 2018!

Het einde van 2017 nadert, een goed moment om alvast een blik op 2018 te werpen. Welke leasemodellen maken volgend jaar hun entree op de Nederlandse weg? We hebben een paar nieuwe, interessante modellen voor de zakelijke rijder op een rij gezet. Welke auto kiest u?

Nissan Leaf

De bestverkochte volledig elektrische auto tot nu toe krijgt een opvolger. De nieuwe Nissan Leaf staat vanaf januari bij de dealer. Zoals u mag verwachten heeft deze Leaf door efficiënter energieverbruik een groter actieradius dan zijn oudere broer (378 km t.o.v. 250 km). Ook is dit nieuwe model aanzienlijk sneller opgeladen en zit u in 40 minuten laadtijd weer op 80% van de capaciteit. Daarnaast introduceert Nissan Leaf de e-Pedal. Dat kan voor sommige berijders even wennen zijn omdat u nu met één pedaal zowel kunt versnellen als remmen. En dit kan tegen uw gevoel indruisen. Maar eenmaal gewend aan dit systeem moet rijden in met name (drukke) steden nog makkelijker zijn, aldus Nissan. 

Ford Focus

Er is nog niet al teveel bekend over de vierde generatie Ford Focus, maar het vermoeden bestaat dat de auto in juni in de showroom te vinden is. Het is daarom nog een beetje gissen naar het nieuwe uiterlijk. Zoals het er nu uitziet is de nieuwste editie een stuk ruimer aan de achterzijde. Dat is voor de personen op de achterbank vooral goed nieuws. Als u de online ‘spionage’ berichten mag geloven is er een grote gelijkenis met de Ford Fiesta. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er ook nog genoeg kenmerken van de huidige Focus terug te vinden en maakt de nieuwe Focus gebruik van driecilinders en de EcoBoost-technologie. Kortom, het is een nog een beetje een verrassing maar gezien de reputatie van de Ford Focus wordt ook de nieuwe editie een betrouwbare leasetopper. 

BMW X2

In maart kunnen we de BMW X2 in de showrooms vinden. Volgens het officiële persbericht richt BMW zich met de X2 op een doelgroep die jong van geest is, in stedelijk gebied woont, een actief leven leidt en verbonden is met de digitale wereld. Gelukkig is dat nogal een ruime beschrijving en is de X2 daarom feitelijk geschikt voor iedereen die van een sportieve auto houdt. De X2 komt er in drie uitvoeringen; de standaard, de M Sport en M Sport X. De BMW X2 is tevens beschikbaar in drie motorvarianten; twee diesels en een benzinevariant. Leaserijders die van data en snufjes houden hebben een streepje voor. De BMW X2 heeft geavanceerde ingebouwde technologie op het gebied van bestuurder-assistentie waaronder een Traffic Jam Assistent en een Parking Assistent. 

Mercedes Benz A-klasse

Over de nieuwe A-klasse gingen al wat sappige geruchten. Zo zou het dashboard een echte blikvanger worden. Maar beeld was nog niet beschikbaar. Tot vorige week ! Mercedes heeft laten zien hoe het conventionele instrumentarium is geïntegreerd met het infotainment. Het gevolg is een langgerekt scherm en het maakt de nieuwe A-klasse volledig digitaal. Helemaal nieuw is het niet want het is gekopieerd van de E- en S-klasse. Maar mooi is het zeker en het oogt een stuk ruimer en moderner. Verder belooft Mercedes meer ruimte en meer luxe zoals een massagefunctie in de stoelen. Vermoedelijk zal dat laatste in het rijtje van aanvullende (lease)opties komen. De exacte lanceerdatum is nog niet bekend maar in 2018 kunnen we de nieuwe A-klasse verwachten.

Tesla Model 3

Over de Tesla Model 3 is al veel geschreven. Het gaat de betaalbare elektrische auto worden en daarom beschikbaar voor het grotere publiek. De auto kan 350 kilometer afleggen en in 5 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren. Bovendien mag je er mee gezien worden op de weg want de experts zijn vol lof over de styling van de wagen. Helemaal rimpelloos verloopt de introductie niet van deze Tesla. Zo zijn er enorme vertragingen opgelopen bij de productie, maar volgens de laatste berichten gaan we ‘m volgend jaar zomer op de weg zien!

KIA C’eed

In de zomer van 2018 staat de KIA C’eed op de planning om het Nederlandse asfalt op te stuiven. Het is de derde generatie C’eed. Omdat de officiële introductie in maart op de Autosalon van Genève zal plaatsvinden, is er nog niet al te veel bekend van deze nieuwe auto. Er zullen lichte aanpassingen in het uiterlijk zijn ten opzichte van zijn voorganger. Zo lijkt het erop dat de auto iets lager is maar wel wat langer. En als we de geruchten mogen geloven verschijnt er een vijfdeurs hatchback en een stationwagen. 

Peugeot 208

De nieuwe Peugeot 208 lijkt volgens de kenners erg op de 308. Het is een auto die vooral praktisch is en ruimer dan zijn voorganger. Het ziet ernaar uit dat het dashboard van de 208 volledig digitaal is met geïntegreerde veiligheidssystemen die u normaalgesproken in duurdere auto’s terugvindt. De nieuwe generatie 208 zal op zijn vroegst aan het eind van 2018 geïntroduceerd worden. Peugeot heeft ook al aangekondigd in 2019 met een volledige elektrische variant te komen. Goede vooruitzichten dus en voorlopig blijven we deze nog wel in de leaseranglijsten tegenkomen. 

Volvo V60

Volvo doet het al jaren goed als leaseauto. We zien bij ALD Automotive Volvo regelmatig in de top 10 terug. Om in het rijtje van leasetoppers te blijven werkt Volvo hard aan de elektrische varianten. De nieuwe V60 die in 2018 op de markt heeft een elektromotor zodat het een voorwiel aangedreven hybride auto wordt. Qua vorm gaan de geruchten dat de V60 op de V90 lijkt, maar wellicht een fractie kleiner. Na de zomer staat de nieuwe Volvo V60 in de showrooms. 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.