Nieuws- en persberichten

08nov
2017

Brandstofkosten drukken? Zo doe je dat!

Brandstofkosten drukken? Zo doe je dat!

De economie draait weer op volle toeren en dat merken we ook aan de drukte op de weg en aan de pomp. Ondanks een sterke economie blijft het voor bedrijven een uitdaging om de kosten van het wagenpark zo goed mogelijk te beheersen. Zo ook de kosten voor brandstof.

MultiTankcard (MTc) is servicepartner van ALD Automotive en regelt de laad-, tank- en mobiliteitspassen voor leaserijders. MTc weet dus ook precies hoe je slim de brandstofkosten kan drukken. 

‘Slim’ tanken

Voor veel automobilisten is het een sport om het tankstation te vinden met de laagste brandstofprijzen. Maar geldt dat ook voor de leaserijder waarvan de baas de kosten betaalt? Wij hebben goed nieuws voor werkgevers. Uit onderzoek van MTc blijkt namelijk dat ruim een derde van de leaserijders gunstig oftewel ‘goedkoper’ tankgedrag vertoont. Het is sowieso aan te raden om inzage te geven in de besparingen die het oplevert. Inzicht leidt namelijk tot bewustere keuzes.

Een derde van de leaserijders tankt tussen de 12 en de 20 cent goedkoper dan de landelijke adviesprijs. Nog eens 58% van de leaserijders weet 6 tot 12 cent goedkoper te tanken. Hieronder een rekenvoorbeeld met de verschillen. Een automobilist die slim tankt bij een pompstation waarbij de brandstofprijs zo’n 15 cent onder de landelijke adviesprijs ligt, kan op 40 liter al 6 euro besparen.

  Berijder 1 (goedkoopste)  
  Literprijs   € 1,169
  Verschil t.o.v. adviesprijs   € - 15,725 cent
  Hoeveelheid   40 liter
  Bedrag   € 46,76
  Verschil per tankbeurt   - € 6,00

 

  Berijder 2 (duurste)  
  Literprijs   € 1,290
  Verschil t.o.v. adviesprijs   € 0,341 cent
  Hoeveelheid   40 liter
  Bedrag   € 51,60
  Verschil per tankbeurt   + € 1,20

 

Er zijn ook handige apps, zoals de gratis web app voor pashouders van MTc die hierin kunnen adviseren en precies weten waar de dichtstbijzijnde (en goedkoopste) tankstations zijn. 

Rijgedrag onder de loep

Het rijgedrag van automobilisten heeft eveneens grote invloed op het brandstofverbruik. Te lang doorrijden in een te hoge versnelling, een te zwaarbeladen auto of ineens hard moeten remmen, zorgen ervoor dat het brandstofverbruik toeneemt. En in het verlengde hiervan: een verkeerde bandenspanning brengt het brandstofverbruik onnodig omhoog. Goed om in de gaten te houden.

Goede navigatie 

Het klinkt kinderlijk eenvoudig. Maar hoe minder kilometers, hoe minder brandstof je verbruikt. De kortste weg van A naar B is doorgaans de goedkoopste. Een goed navigatiesysteem helpt hierbij en is ook heel handig voor het omzeilen van files, omleidingen of wegwerkzaamheden. Een goede navigatie bespaart dus tijd én geld!

Voor advies over lagere brandstofkosten kunt u contact opnemen met met ons opnemen.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.