Nieuws- en persberichten

17okt
2017

I.D. Buzz – de iconische VW-bus in een nieuw, elektrisch, jasje

I.D. Buzz – de iconische VW-bus in een nieuw, elektrisch, jasje

De kritieken waren al goed na de presentatie van het concept van de I.D. Buzz op de autoshows van Detroit en Genève. Fans van de T-serie, de transporter van Volkswagen, kunnen inmiddels hun geluk niet op want het hoge woord is eruit.

De Duitse autogigant maakte namelijk iets meer dan een maand geleden bekend dat het iconische Volkswagen-busje opnieuw in productie wordt genomen. Let wel: een compleet gerestylede en elektrische versie. Wij zijn e-fan en daarom is de I.D. Buzz de innovatie van de maand.
 
Dr. Herbert Diess, CEO van Volkswagen, wond er tijdens de presentatie op Pebble Beach in Californië geen doekjes om: “Na de presentatie van de I.D. BUZZ op de autoshows in Detroit en Genève, kregen we veel reacties van klanten, waarin ze zeiden: ‘bouw deze auto alstublieft’. Deze elektrische auto zal het klassieke Microbus-gevoel naar de toekomst brengen.” De nieuwe elektrische MPV heeft vierwielaandrijving, plek voor 8 personen, kan volledig autonoom rijden en heeft een actieradius van 600 kilometer. Het studiemodel is 4,942 meter lang, 1,976 meter breed en 1,963 meter hoog.

De I.D. Buzz is er straks niet alleen voor passagiers, maar ook als bestelbusje. Dit busje wordt semi-autonoom en is volgens Volkswagen vooral geschikt voor schoon distributieverkeer in de binnenstad.  

Roadmap E

Volkswagen wil tot en met 2025 tachtig nieuwe elektrisch aangedreven modellen introduceren. Daarnaast investeert het concern twintig miljard euro in e-mobility en besteedt het vijftig miljard euro aan de benodigde accucapaciteit. Al deze maatregelen zijn onderdeel van ‘Roadmap E’. Dit is naar eigen zeggen het meest omvangrijke elektrificatieprogramma in de wereldwijde auto-industrie. 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.