Nieuws- en persberichten

19apr

Elektrisch rijden: hoe groot is de kans op een lege accu?

Elektrisch rijden: hoe groot is de kans op een lege accu?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, maar een lege accu is voor veel automobilisten toch nog een schrikbeeld. Er is zelfs een woord voor bedacht: range anxiety. Wat zijn nu de feiten? Hoe groot is de kans dat je stil komt te staan met een elektrische auto?

ALD Automotive heeft een analyse gemaakt van de pechgevallen met elektrische voertuigen in haar leasevloot.  

In 2016 had ALD gemiddeld 575 volledig elektrische auto’s rijden en in datzelfde jaar zijn er 9 strandingen geweest. Op basis van deze cijfers kun je dus stellen dat op jaarbasis gemiddeld 1,6% van de bestuurders van elektrische voertuigen te maken krijgt met stilstand vanwege een gebrekkige of lege accu. De cijfers van 2015 laten een vergelijkbaar beeld zien. 

Opvallend is verder dat de top-3 van pechgevallen van elektrische en brandstofauto’s vrijwel identiek aan elkaar is. Bekijk hieronder de top-3 oorzaken van strandingen per brandstoftype.

  Benzine Diesel Elektrisch
1 Lekke band Lekke band Accu
2 Accu (starten) Accu (starten) Lekke band
3 Motorproblemen Motorproblemen Elektronisch

 

Mocht je stranden met je elektrische auto, dan wordt in de meeste gevallen de auto opgehaald en naar het dichtstbijzijnde laadstation gebracht. Daarna kun je met een kleine vertraging je reis weer voortzetten.

De bovenstaande gegevens zijn gebaseerd op strandingen en pechgevallen die bij ons zijn gemeld. Zorgt de bestuurder zelf voor een oplossing bij een stranding, dan zijn deze gevallen niet meegenomen in de cijfers. 

De accutechnologie maakt op dit moment grote sprongen qua ontwikkeling. In het voorjaar verschijnt de Opel Ampera met een actieradius van 500 kilometer. Op termijn zal de range anxiety van bestuurders hierdoor vanzelfsprekend steeds minder worden.

Blijf ook op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Ook interessant

Wat kost het opladen van een elektrische auto?

Wat kost opladen elektrische auto

Lees het artikel.

Deze elektrische modellen kunnen we binnenkort verwachten.

elektrische modellen

Lees het artikel.

 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.