Nieuws- en persberichten

08dec
2017

ALD en Microsoft starten proeftuin voor slimme mobiliteit

ALD en Microsoft starten proeftuin voor slimme mobiliteit

ALD Automotive en Microsoft gaan samen een platform ontwikkelen voor smart mobility solutions. De samenwerking is het begin van wat een proeftuin voor duurzame, datagedreven mobiliteitsoplissingen moet worden. 

 

Bij deze nieuwe samenwerking brengt Microsoft haar kennis rondom Cloud-technologie en Artificial Intelligence in. ALD Automotive zorgt voor specifieke markt- en leasekennis. Het platform wordt zodoende in co-creatie gemaakt. Beide partijen hebben de ambitie om nieuwe connected services te ontwikkelen en lanceren door te gaan samenwerken. Deze internationale samenwerking zal direct van start gaan. 

ALD Automotive en Microsoft: een proeftuin voor slimme mobiliteit 

Technologische ontwikkelingen, nieuwe milieueisen en de groeiende verstedelijking zorgen voor wijzigingen in de vraag van mobiliteit. Samen met Microsoft gaat ALD Automotive oplossingen ontwikkelen als antwoord op deze veranderingen. Je kunt daarbij denken aan nieuwe oplossingen op het gebied van autodelen, flexibele mobiliteit, adviesdiensten en telematica. 

“Wij zijn trots partner te zijn van ALD en zo bij te dragen aan de versnelling van hun mobiliteitsstrategie. Ik ben overtuigd dat deze samenwerking, gebaseerd op Artificial Intelligence en Cloud-technologie, zal zorgen voor een nieuwe standaard voor slimme mobiliteit,” zegt Laurent Curny, Algemeen Directeur van de Services Division van Microsoft Frankrijk.

Nederlandse bijdrage

De Nederlandse vestiging van ALD Automotive zal een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling en het testen van de nieuwe diensten. Vanwege de volwassen markt hier maakt ALD Nederland deel uit van het internationale projectteam.  

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.