Nieuws- en persberichten

27okt
2017

Tips voor veilig autorijden in de winter

Tips voor veilig autorijden in de winter

Dit weekend gaat de wintertijd in. Dat betekent dat de klok weer een uur achteruit gaat. We kunnen dus een uurtje langer slapen! Maar er is ook een nadeel: het wordt weer vroeger donker ’s avonds, ook op de weg. Hoe rijd je in de donkere dagen veilig en zorg je dat je goed zicht hebt? We geven je een aantal tips.

1. Er rijdt vrijwel altijd een andere auto in de verte voor je. Gebruik dit als referentiepunt om te kunnen zien hoe de weg loopt.

2. Rijdt er een auto achter je die vergeten is zijn groot licht te dimmen? Kantel dan je spiegel naar beneden op de anti-verblindingsstand. 

3. Let niet op de lampen van je tegenligger. Focus je op je eigen weghelft om te voorkomen dat je door de lichten van je tegenligger verblind wordt. 

4. Bij een afrit is in het donker niet altijd duidelijk hoe de weg verder loopt. Hou daar rekening mee en rij niet te hard. 

5. Gebruik de markeringen en reflectoren op de weg om op je baan te blijven. Ook verkeersborden zijn goede referentiepunten.

6. Gebruik groot licht als het kan. Volgens de wet is het gebruik van groot licht toegestaan tussen zonsondergang en zonsopgang, zolang je het overige verkeer niet hindert. 

7. De koplampen van je auto zijn in hoogte verstelbaar. Hoe zwaarder de auto beladen is, hoe hoger de koplampen gericht staan. Hou rekening met je medeweggebruikers en stel ze bij als dat nodig is. 

8. Zorg voor goed zicht en schone ruiten, dan rijdt u veiliger en comfortabeler. 

Ziet u slecht in het donker tijdens autorijden? Dan kan een nachtbril uitkomst bieden. De speciale gele glazen verbeteren het zicht en het contrast. Doordat hinderlijke schitteringen worden geneutraliseerd heeft u minder last van de lichten van uw tegenligger. ALD Automotive wenst u veel veilige kilometers!

Blijf op de hoogte

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.