Nieuws- en persberichten

15nov

Hoe vergelijk je een leaseofferte?

Het ene leasecontract is het andere niet. Dat maakt het vergelijken van leaseprijzen er niet makkelijker op. Hoe weet je nu dat je appels met appels vergelijkt? Waar moet je op letten bij het vergelijken van een offerte? ALD Automotive heeft voor u de belangrijkste punten op een rij gezet.

1.    Vervangend vervoer

Het zelf regelen van een vervangende auto kost geld en tijd. Belangrijk dus om te weten is of je een vervangende auto na 24,  48 of 72 uur krijgt. Dat verschilt per leasemaatschappij.

2.    Pechhulp

Pechhulp is meestal in het leasecontract inbegrepen, maar geldt dit voor zowel binnen- als buitenland, of moet je hulpverlening in het buitenland extra aanschaffen?

3.    Verzekering

Welke verzekeringen zijn er inbegrepen? Meestal zijn dat WA en cascoschade, maar lang niet alle leasemaatschappijen bieden bijvoorbeeld een ongevallenverzekering voor inzittenden (OIV) of rechtsbijstandsverzekering standaard aan.

4.    Indirecte kosten

Naast het maandelijkse tarief zijn er ook indirecte kosten die meetellen. Wat is het eigen risico in geval van schade? Wordt er een eigen risico in rekening gebracht in het geval van ruitschade? Wat zijn de administratiekosten als een leaserijder een bekeuring krijgt? Ook deze kosten tellen mee in het financiële totaalplaatje.

5.    Meer- en minder kilometers

Let naast het maandtarief in de offerte ook op de hoogte van het meer- en minderkilometertarief, dat aan het einde van het contract verrekend wordt. En bij welke afwijking t.o.v. de afgesproken kilometers de leaseprijs opnieuw mag worden berekend (hercalculatie). Meestal is dat bij 10%.

6.    Vrijheid tijdens het contract

Mogen andere berijders ook in de auto rijden? En mag de berijder zelf bepalen welke dealer de auto levert, of waar het onderhoud en de reparaties uitgevoerd worden? Goed om vooraf te weten. 

Volg ons nu ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.