Nieuws- en persberichten

28okt

De 5 meest gestelde vragen over Private Lease

De 5 meest gestelde vragen over Private Lease

Private Lease is sterk in opkomst, maar nog relatief onbekend. Hierdoor kent de nieuwe leasevorm nog veel vragen. Wilt u antwoord op de 5 meest gestelde vragen over privé leasen?  Wij zetten het voor u op een rij.

 

Wat zijn de voordelen van private lease?

Een groot voordeel is dat u tegen vaste maandelijkse lasten in een nieuwe auto kunt rijden. U heeft geen zorgen over kosten voor reparatie en onderhoud. Wegenbelasting en verzekering (WA & casco) zijn bij de prijs inbegrepen en u heeft ook geen gedoe met het achteraf verkopen van uw auto. Kortom, het brengt een hoop gemak. 

Kan ik mijn Private Lease contract tussentijds opzeggen?

Ja, dat is mogelijk. Dit kan na het verstrijken van de eerste 12 maanden van de overeenkomst en hier zijn wel kosten aan verbonden. Deze kosten bedragen 40% van de resterende termijnen van uw contract. ALD Automotive brengt nooit meer kosten in rekening dan in het geval u bij aanvang van het contract voor deze kortere looptijd had gekozen.

Waarom een BKR-toetsing?

Als u een Private Lease overeenkomst afsluit, wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel (BKR). Het doel van het BKR is voorkomen dat je problemen krijgt door te veel schulden. Aangezien een private lease contract een minder financiële verplichting is dan een lening, hoeft slechts een deel te worden geregistreerd. Het bedrag is de looptijd x leasetarief x 65%. 

Heeft private lease invloed op een nieuwe hypotheek?

Het antwoord op deze vraag is simpel: ja. Als u geld leent voor de aanschaf van een auto, kunt u minder lenen bij de bank voor bijvoorbeeld een nieuw huis. Dat geldt ook als u een private lease contract afsluit; je hebt dan namelijk een maandelijkse financiële verplichting. 

Wanneer wordt de private lease auto geleverd?

ALD Automotive heeft modellen op voorraad, dus dan kunt u al heel snel rijden. Moet de auto besteld worden, dan geldt een gemiddelde levertijd van 8 tot 12 weken. 

Bekijk ook onze private lease pagina voor meer informatie over prive leasen.

Volg ons nu ook op Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.