Nieuws- en persberichten

20okt

Elektrisch rijden voor het grote publiek

Elektrisch rijden voor het grote publiek

De persconferenties tijdens de Autosalon Parijs maakten het extra duidelijk: Tesla is niet de enige die de automarkt wil veroveren met betaalbare elektrische modellen. Verschillende grote merken presenteerden hun plannen of prototypes voor een milieuvriendelijkere auto op instapniveau. 

Wij namen een kijkje op de grootste autoshow van Parijs om te zien wat ons te wachten staat en wat de verschillende modellen u als zakelijke rijder brengen.

Opel Ampera-e: 500 kilometer rijden op één lading
Opel toonde zijn nieuwe Ampera-e. Deze volledig elektrische auto heeft een bereik van 500 kilometer op een lading. Daarbij is de Ampera-e ruim een jaar eerder leverbaar dan de Tesla Model 3, die 2018 wordt verwacht.

Mercedes-Benz: Generation EQ’ 
Mercedes-Benz presenteerde verschillende elektrische modellen, waaronder een aantal nieuwe Smart Electric Drive uitvoeringen. Het bedrijf schepte vooral hoge verwachtingen met zijn ‘Generation EQ’, waaronder een elektrische SUV die binnen twee jaar productie klaar moet zijn. Het model heeft een actieradius van 500 kilometer. Mercedes werkt ook aan supersnel laden, waardoor je al na 5 minuten opladen weer 100 kilometer kunt afleggen.

Volkswagen: 600 kilometer rijden en supersnel opladen
Volkswagen kwam met de introductie van zijn Modulaire Elektrobaukasten (MEB) platform. Dit platform vormt de komende jaren de basis voor 30 elektrische modellen. De I.D. is het eerste model wat binnen een paar jaar in de showrooms verschijnt. Volkswagen belooft 600 kilometer te kunnen rijden met een volle batterij. Interessant is ook de ‘Digital Key’, waarbij de smartphone fungeert als sleutel om de auto te ontgrendelen en te starten.

Het is duidelijk: elektrisch rijden wordt door deze nieuwe modellen steeds bereikbaarder voor het grote publiek. En hoewel op korte termijn de vraag naar plug-ins vooral zal afnemen, wordt een definitieve doorbraak van elektrisch rijden steeds waarschijnlijker.

Bent u geintereseerd in het leasen van een elektrische auto? Bekijk dan onze elektrische auto leasen pagina voor meer informatie.

Volg ons nu ook op Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.