Nieuws- en persberichten

17mrt

Test met semi-zelfrijdende auto’s op A2 succesvol verlopen

Test met semi-zelfrijdende auto’s op A2 succesvol verlopen

Gisteren vond op initiatief van Aon de Nationale Platooning-test plaats. Hierbij reden ruim vijftig semi-zelfrijdende auto’s in treintjes over de A2 waarbij de voertuigen zelfstandig hun snelheid en afstand bepaalden.

Ook ALD Automotive deed met een Tesla Model S en een Mercedes-Benz C350e Combi mee aan de proef op de A2. Formule 1-commentator Allard Kalff en BNR presentator Meindert Schut zaten als passagier bij ons aan boord om de test zelf te ervaren.

Getest werd hoe de voertuigen reageerden in verschillende situaties op de openbare weg. Volgens Aon is de proef zonder noemenswaardige problemen verlopen en zet deze succesvolle test de deur open naar een  bredere introductie van volledig zelfrijdende voertuigen.

Arie Klut, Smart Mobility Consultant bij ALD Automotive zegt het volgende over de platoontest:

“De test heeft bewezen dat er al veel mogelijk is. Op de gehele reis van Amsterdam tot Beesd heb ik geen enkele keer de besturing hoeven overnemen en heb mij geen enkel moment onveilig gevoeld. Als dergelijke systemen de komende jaren gemeengoed worden, zullen we relaxter aankomen op onze bestemming, zuiniger rijden en minder ongelukken veroorzaken. Een mooie ontwikkeling!”

 

Volg ons nu ook op Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de leasemarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.