Nieuws- en persberichten

14mrt

ALD Automotive neemt deel aan de Nationale Platooning-test op de A2

ALD Automotive neemt deel aan de Nationale Platooning-test op de A2

Woensdag 16 maart a.s. rijden ongeveer vijftig zelfrijdende auto’s over de A2 van Amsterdam naar Beesd en weer terug. De proef met zelfsturende auto’s wordt georganiseerd door verzekeraar Aon en vindt overdag plaats waarbij de deelnemende auto’s in ‘treintjes’ van 5 voertuigen tussen het reguliere verkeer zullen rijden.

Het gaat hierbij niet om volledig autonome auto’s, maar om semi-zelfrijdende auto’s. Hierbij worden de technologieën Adaptive Cruise Control en Lane Keeping in werking gezet waarbij de auto op een vooraf geselecteerde afstand blijft van de voorligger en automatisch wordt bijgestuurd om op de rijstrook te blijven. 

Zes automerken doen mee aan de Nationale Platooning-test. Het gaat hierbij om de merken: BMW, Hyundai, Mercedes-Benz, Tesla, Toyota en Volvo. 

ALD Automotive neemt zelf ook deel aan de proef met een Tesla Model S en een Mercedes-Benz C350e Combi. Daarnaast nemen zij Formule 1-commentator Allard Kalff en BNR presentator Meindert Schut als passagier mee, om hen te laten ervaren hoe het is om te rijden met een hoog autonome auto.

Autonoom rijden zal volgens ALD Automotive grote impact hebben op het autogebruik in de toekomst. “Het betekent een doorbraak in de verschuiving van bezit naar gebruik”, stelt Marketing & Strategy Manager Lonneke van der Horst.  

Volg ons nu ook op Twitter en LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de leasemarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.