Nieuws- en persberichten

09feb
2023

ALD Automotive ziet wereldwijde omzet naar recordhoogte stijgen

ALD Automotive ziet wereldwijde omzet naar recordhoogte stijgen

2022 was voor ALD Automotive wereldwijd een baanbrekend jaar waarbij voor het eerst een nettoresultaat van ruim een miljard werd behaald. Het resultaat van de Groep bedroeg EUR 1.203,2 miljoen, een stijging van 38 procent ten opzichte van 2021.

Ook dit jaar speelt de verkoop van gebruikte auto’s hierin een grote rol, met een opbrengst van EUR 747,6 miljoen ten opzichte van 437,7 miljoen in 2021. Het totaal aantal contracten is wereldwijd met 5,2 procent gegroeid naar 1,806 miljoen. De gefinancierde vloot bedroeg 1,413 miljoen voertuigen, een stijging met 3,1% in vergelijking met eind 2021.

Het wagenpark van ALD Automotive in Nederland is gegroeid met 3,5 procent naar bijna 80.000 voertuigen. In het groene segment (FEV/PHEV) is een stijging van 4,5 procent genoteerd (36,6 procent ten opzichte van 32,2 procent in 2021). Dit is gerelateerd aan het steeds groter wordende aanbod van elektrische voertuigen en de positieve ontwikkeling dat vanuit werkgeverskant het elektrisch rijden steeds meer gestimuleerd wordt. De remarketing resultaten waren sterker ten opzichte van 2021. Dit is vooral te verklaren door de nog steeds grote schaarste op de tweedehands automarkt. 

Jeroen Kruisweg, CEO van ALD Automotive Nederland kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. “De financiële resultaten waren heel goed. En ondanks de markt die alsmaar verandert, is onze vloot weer gegroeid. Dit is het afgelopen jaar vooral te danken aan de groei in occasion lease en ALD Flex, onze flexibele leaseoplossing. Ook is ons aandeel elektrische voertuigen flink toegenomen, in lijn met onze strategie Move ’25. Maar het belangrijkste is dat we ons vooral hebben kunnen blijven richten op de klant. Met het winnen van een innovatie award, drie awards bij de Verkiezing Beste Leasemaatschappij van het Jaar én de erkenning dat we een goede werkgever zijn met het certificaat Great Place to Work, kan ik niet anders dan concluderen dat 2022 een heel goed jaar is geweest.”

Het complete Engelse bericht en de toelichting van de ALD Groep is te vinden op de internationale website van ALD Automotive

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.