Nieuws- en persberichten

25okt

Wie is de meest EV-vriendelijke gemeente?

Wie is de meest EV-vriendelijke gemeente?

In de mobiliteitssector wordt volop geïnnoveerd. En er wordt vooral hoog ingezet op elektrisch rijden. Op weg naar een duurzame, emissieloze toekomst heeft elektrisch vervoer namelijk erg veel impact.

Maar deze ‘schone’ taak is natuurlijk niet alleen weggelegd voor de mobiliteitssector. Om het hoogst haalbare te kunnen bereiken is samenwerking belangrijk. Zo is ALD Automotive van mening dat ook (lokale) overheden een grote rol kunnen spelen om de overstap naar elektrisch rijden makkelijker te maken voor zowel de inwoners, bezoekers als bedrijven.

Daarom organiseren wij dit jaar voor de eerste keer de verkiezing ‘Meest EV-vriendelijke gemeente van Nederland’. ALD Automotive wil weten welke gemeente EV al goed op de kaart heeft staan, welke initiatieven daar worden ontplooid en wat er wordt gedaan om ervoor te zorgen dat iedereen die elektrisch wil rijden, dat ook echt kan doen.

De verkiezing van de ‘Meest EV-vriendelijke gemeente’ is bedoeld om te laten zien wat er allemaal al gedaan wordt om de energietransitie te versnellen. Door te laten zien wat goed en niet goed werkt, inspireren we elkaar en bouwen we samen aan een emissieloze toekomst.

And the award goes to….?

Houd onze social mediakanalen goed in de gaten, want binnenkort maken we bekend welke gemeente wij het meest vriendelijk vonden voor elektrische rijders.

Wil je meer lezen over elektrisch rijden? In ons gratis e-magazine laten we meerdere (ervarings)deskundigen op het gebied van elektrische mobiliteit aan het woord. Aan de hand van een aantal praktijkervaringen nemen we je graag mee in de transitie naar elektrische mobiliteit.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.