Nieuws- en persberichten

10okt
2022

Green Scorecard laat zien wat een duurzaam wagenpark kost

Green Scorecard laat zien wat een duurzaam wagenpark kost

Om als bedrijf te weten te komen wat het verduurzamen van je wagenpark kost of juist oplevert, introduceert ALD Automotive een nieuwe dienst voor fleetprofessionals: de Green Scorecard.

 

De door ALD Automotive ontwikkelde tool helpt wagenparkbeheerders en mobiliteitsmanagers bij een concrete aanpak van hun mobiliteitsbeleid. Zo kunnen bedrijven nog sneller en eenvoudiger schakelen naar een groenere vloot.
 
De Green Scorecard is een tool die de Total Cost of Ownership (TCO) aangeeft en daarbij verschillende aandrijflijnen (benzine, diesel, PHEV en EV), op basis van alternatieve autokeuzes in de grote database, voor verschillende functiegroepen van de werknemers met elkaar vergelijkt. Door groene alternatieven per categorie naast elkaar te zetten, verschijnt automatisch de CO2-besparing gekoppeld aan de TCO van de specifieke keuze. Zo komen organisaties te weten wat voor hen de beste voertuig- en brandstofkeuzes zijn.

Geen tijdrovende trajecten meer

De Green Scorecard geeft snel en duidelijk inzicht zonder dat er tijdrovende trajecten nodig zijn. “De tool versnelt het besluitvormingsproces om tot verduurzaming over te gaan aanzienlijk, voor zowel grote als kleinere bedrijven”, legt Lonneke van der Horst, Marketing en Strategy Director van ALD Automotive uit. Naast Nederland is de Green Scorecard ook beschikbaar in Frankrijk met de ambitie tot uitrol in steeds meer landen.
 

Duurzaam en TCO

De tool is vooral ontwikkeld om organisaties de mogelijkheden van een milieuvriendelijker wagenpark te laten zien en daar concrete handvatten voor te geven. Lonneke van der Horst: “TCO-berekeningen zijn vaak complex, de Green Scorecard maakt het wagenparkbeheerders een stuk makkelijker door vanuit de grote database, die voortdurend bijgewerkt en aangevuld wordt, zowel theoretische als realistische brandstof en energie-berekeningen voor zowel passagiersauto’s als bedrijfswagens te doen.”
 
Meer informatie over de Green Scorecard is hier te vinden.
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.