Nieuws- en persberichten

06okt
2022

Škoda ENYAQ iV: Zakenauto van het Jaar 2023

Škoda ENYAQ iV: Zakenauto van het Jaar 2023

Vorige week werd tijdens de AM Driving Business Awards de Zakenauto van het Jaar 2023 bekendgemaakt. In de top 10 stonden maar liefst 9 EV’s en dat is nog niet eerder voorgekomen. 

 

De elektrische Škoda ENYAQ iV won de verkiezing van concurrenten uit eigen huis, zoals de Volkswagen ID.4, Škoda KODIAQ, en de Audi Q4. Maar het versloeg ook andere immens populaire modellen, zoals de Volvo XC40, BMW IX3, Ford Mustang MACH-E, Polestar 2, Hyundai IONIQ 5 en Kia EV6.

Midden in de samenleving

Pravin Chaturi, Partnerships Director bij ALD Automotive zat in de jury en volgens hem was het dit jaar een van de lastigste verkiezingstrajecten ooit. “De Škoda ENYAQ schopte het vorig jaar tot Beste Nieuwkomer 2022, dus de deskundige jury had ENYAQ al een mooie toekomst voorspeld. Maar toch was het lastig kiezen door de nominatie van immens populaire modellen zoals de Volvo XC40 en de Ford MACH-E. De keuze viel op Škoda omdat het merk zowel particuliere kopers als leaserijders aantrekt door goede kwaliteit te leveren voor een betaalbare prijs. Het merk staat midden in de samenleving. Je ziet het merk in bijna iedere straat wel een keer voorbijrijden.”

Totaalpakket dooslaggevend

In het juryrapport is ook te lezen dat ze met name te spreken zijn over het totaalpakket dat de auto te bieden heeft. Het design en het interieur vallen op vanwege het hoge afwerkingsniveau. De ENYAQ staat op hetzelfde MEB-platform als de Volkswagen ID.4, maar toch levert Škoda een beter product, vindt de jury. “Je krijgt een auto met een Škoda-signatuur en de kwaliteit van het Volkswagen-concern in een auto die net iets groter, completer en betaalbaarder is dan zijn concurrenten.”


 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.