Nieuws- en persberichten

18jul

De weg op met extreme hitte? Let dan even hierop! 

 De weg op met extreme hitte? Let dan even hierop! 

Het Nationaal hitteplan is sinds vandaag van kracht. ALD Automotive informeert je graag over maatregelen die je deze dagen kunt nemen. De hoge temperaturen kunnen naast veel zomerplezier, ook voor ongemakken zorgen. 

Zeker wanneer je de weg op moet, want met deze buitentemperaturen kan de temperatuur van het asfalt oplopen tot wel 50 graden (of meer). Het beste is om deze warme zomerdagen natuurlijk heel rustig aan te doen in een koele ruimte binnenshuis of in de schaduw buiten. Maar dat is helaas niet voor iedereen mogelijk. Ga je deze dagen de weg op, dan is het goed om de volgende maatregelen te nemen.

Neem extra water mee

Check sowieso voor vertrek de verkeersinformatie. Mocht je door pech of vanwege een file stil komen te staan, dan kan de temperatuur in de auto natuurlijk snel oplopen. Het is raadzaam voldoende water te drinken en extra water mee te nemen. Uiteraard kan het ook geen kwaad om wat extra te eten mee te nemen. 

Zorg voor een zonnescherm

Heb je kinderen mee of een huisdier, dan wil je hen uit de zon houden. Dat kun je eenvoudig doen door een van de zijramen af te dekken door bijvoorbeeld een handdoek tussen het raam te klemmen. Zorg ook dat je een paraplu in de auto hebt liggen. In geval van pech kan deze je helpen wanneer je in de brandende zon moet wachten.

Verder kun je natuurlijk - als het werk of de activiteit het toelaat - proberen zo vroeg mogelijk op pad te gaan, of je nu naar kantoor of naar het strand rijdt. En let erop dat je onderweg de airco niet te koud zet, want dan krijg je de zogenaamde ‘klap in je gezicht’ wanneer je uitstapt.  

Kijk voor meer hittetips op de site van onze partner ANWB. 

Tot slot

Rijkswaterstaat en de hulpdiensten zijn deze dagen extra alert. Dus mocht je met pech ergens stranden, dan zal er zo snel mogelijk hulp zijn. Op deze manier zullen de eventuele ongemakken tot het minimale beperkt worden. Uiteraard staat ons Driver Care Team ook tot je beschikking! 
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.