Nieuws- en persberichten

29jun
2022

Innovatie van de Maand: optimaal recreëren met BeTRITON

Innovatie van de Maand: optimaal recreëren met BeTRITON

Is het echt een innovatie? Want zowel kamperen, fietsen als varen zijn al zo oud als de weg naar Rome. Maar wat als je deze drie combineert en bovendien elektrificeert? Dan is het Innovatie van de Maand-waardig.

Zeker met het mooie weer en de zomervakantie in aantocht. Want voor de vakantieganger die van een uitdaging houdt, is de BeTRITON een bijzondere gadget. BeTRITON is een 100% elektrisch amfibie recreatievoertuig en is van oorsprong een toerfiets met een upgrade. Een mond vol, maar zie het als een fiets+, waarmee je ook het water op kunt en waarin je kunt slapen.

Water + fiets = waterfiets?

Aigars Lauzis uit Letland is de bedenker van dit voertuig en hij heeft een voorliefde voor fietsen. Maar hij merkte dat hij zodra hij het water moest oversteken te vaak afhankelijk was van anderen en zijn route niet kon voortzetten wanneer hij wilde. Met de BeTRITON kan hij de oversteken zelf maken, want je schuift het voertuig zo het water in waarna het kan overschakelen op de elektrische motor. Wel even de wielen inklappen natuurlijk! Over water heeft de elektrische motor een actieradius van circa 20 kilometer. Mocht je daarmee net tekortkomen dan is roeien natuurlijk ook een optie. Minder innovatief, maar wel goed voor de spiermassa. 

Ultieme kampeerfiets: alles bij de hand

Ook vond Aigars het meeslepen van een tent, die je ook elke keer weer moet opzetten en afbreken niet praktisch. De BeTRITON is daarom tevens een kleine camper die ruimte heeft voor twee slaapplekken en bagage. Natuurlijk is het een flink gevaarte om fietsende bijvoorbeeld de berg op te moeten. Een heel team van experts heeft het voertuig zodanig ontworpen dat het uit de lichtst mogelijke materialen is gebouwd en van alle gemakken zoals elektrische trapondersteuning is voorzien. Ook heeft de BeTRITON allerlei handige ingebouwde voorzieningen zoals een opklapbare keukentafel, een verwarming, USB-oplaadmogelijkheden, een GPS- en geluidssyteem. 

Inmiddels is Aigars met zijn ontwerp zover dat het in productie genomen gaat worden en dat het dus te koop is. De prijs voor dit 3-in-1 voertuig bedraagt circa 15.000 euro. 

Meer lezen over innovaties? 

Ben je ook gek op innovaties en mobiliteit? Eerder schreven wij over de waterstofauto en oplaadbare EV in één, duurzame innovaties in de autobranche en de Polestar O2.
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.