Nieuws- en persberichten

02jun
2022

Thuis met de hand of naar de car wash; wat is beter voor het milieu?

Thuis met de hand of naar de car wash; wat is beter voor het milieu?

Het geeft een heerlijk gevoel als je auto glimmend voor de deur staat. Maar, heb je jezelf ooit afgevraagd welke impact het wassen van je auto op het milieu heeft? 

 

Er is namelijk een verschil tussen het wassen van je auto voor de deur en het wassen van je auto in de wasstraat. Je wast je auto natuurlijk omdat deze vies is. De viezigheid die van de auto afkomt bestaat voor een groot deel uit (rem)stof, rubberdeeltjes of olieresten. Om je auto weer glanzend schoon te krijgen maak je tijdens de schoonmaak gebruik van middelen die vaak chemicaliën bevatten. Kortom, een optelsom van materialen die niet best zijn voor het milieu. 

Thuis wassen

Mocht het je hobby zijn voor de zaterdagmorgen, dan moeten we je helaas teleurstellen: thuis je auto wassen is niet aan te raden. Met eco-vriendelijke schoonmaakmiddelen is de impact op het milieu uiteraard minder groot maar alsnog stroomt tijdens de laatste spoelbeurt alle viezigheid van de auto zo het riool en het grondwater in. Daarnaast gebruik je tijdens het wassen van je auto thuis vaak meer water dan nodig is. In sommige gemeentes of wijken is het dan ook zelfs verboden om je auto op straat te wassen. Vooral in nieuwere wijken omdat hier de afwatering rechtstreeks de sloten instroomt en ongefilterd de natuur inkomt.

Autowasstraat 

Onze klant Loogman Carwash heeft het Erkend Duurzaam Plus certificaat, dus als je daar je auto laat wassen, weet je dat het op de meest duurzame manier gaat. Brian Yzebaart van de Loogman Groep legt uit wat zij doen om jouw auto schoon maar ook zo 'groen' mogelijk uit de wasstraat te laten komen. 

“We gebruiken geen warm water maar gewoon koud water bij het wassen want zo verbruiken we minder energie. In combinatie met onze biologisch afbreekbare producten wordt de auto daar namelijk net zo schoon van. De aanwezige doseersystemen zorgen er bovendien voor dat een kleine auto met minder shampoo wordt ingezeept dan een grote auto, dus geen onnodige productverspilling. Na de wasbeurt wordt 95% van het gebruikte water opgevangen en gezuiverd zodat we het water weer kunnen hergebruiken.

Al het vuil van je auto zoals olie- en benzineresten vangen we op en wordt door een gecertificeerd bedrijf afgevoerd. De vloeistofdichte vloeren voorkomen tevens dat er vervuilde vloeistoffen in de bodem of het grondwater terecht komen. En tot slot maken we gebruik van slimme techniek: de wasstraatapparatuur gaat echt alleen maar aan als er een auto langs de sensoren gaat. Dit hebben we ook toegepast op de verlichting in onze ruimtes waar niet continu mensen aanwezig zijn. Dus ook zo gaan we spaarzaam met energie om.”


 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.