Nieuws- en persberichten

20apr

Innovatie van de maand: de Polestar O2 Concept Car 

Innovatie van de maand: de Polestar O2 Concept Car 

De Polestar O2-roadster is Polestars toekomstvisie op duurzaamheid, technologie en ongekend rijplezier. Deze auto maakt optimaal gebruik van de elektrische aandrijflijn en ligt perfect op de weg. 

Maar het meest unieke en innovatieve aan deze auto is misschien wel de verrassing in de achterbak waarmee je in een handomdraai toffe filmpjes maakt! 

Duurzaam van buiten én binnen

De elektrische en compacte Polestar O2-roadster is het eerste ‘cabrio’ model van het merk en heeft een sportief en futuristisch uiterlijk. Maar het gaat zeker niet alleen om de looks van de bolide. Het merk heeft namelijk nieuwe technologieën ontwikkeld, die de toekomstige wagens duurzamer maken en werkt met materialen die altijd gerecycled moeten kunnen worden. 

Vandaar dat het exterieur is gemaakt van verschillende soorten aluminium die allemaal een eigen label hebben gekregen. Door het label is het type aluminium te herkennen, dit maakt het recyclen van het aluminium vele malen gemakkelijker. Ook het interieur van de concept car is met het oog op duurzaamheid ontwikkeld. Het is volledig opgetrokken uit thermoplastisch ‘monomateriaal’. Dit is een basismateriaal waar meerdere onderdelen van gemaakt kunnen worden. Daarnaast zijn alle zachte onderdelen zoals schuim, lijm en stoffering gemaakt van gerecycled polyester.

Verrassing in de achterbak

De auto heeft door haar compacte vorm een hele goede wegligging. Hierdoor waan je je een echte coureur over kronkelende wegen tussen de Zwitserse Alpen of kun je je in stijl op de kleine polderweggetjes in de lage landen begeven. Maar het mooie aan deze concept car is dat je deze kunt delen met de rest van de wereld, omdat die verrassing in de achterbak het mogelijk maakt om in een handomdraai viralf ähige filmpjes te schieten van je korte bochtenwerk. 

Onder de achterklep van de auto zit namelijk een autonome drone met camera verstopt. Deze kan met een druk op de knop geactiveerd worden om vervolgens geweldige shots te maken terwijl jij achter het stuur zit, of als je naast je bolide aan het poseren bent. Is de drone klaar met filmen dan vliegt hij zichzelf terug naar zijn plek in de kofferbak. Vervolgens worden de beelden geüpload naar het multimediasysteem van de auto. Je kan de beelden daarna terugkijken, bewerken en delen via het 15-inch touchscreen op het dashboard. Laat de likes en shares maar komen!

Meer lezen over innovaties? Eerder schreven wij over de laadtegel voor e-bikes, auto’s op de digitale snelweg en het EV alternatief voor korte vluchten
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.