Nieuws- en persberichten

23sep

Eau de petrol voor EV-rijders?

Eau de petrol voor EV-rijders?

De geur van benzine... you love it, or you hate it. Als je er van houdt dan zul je bij een bezoek aan de benzinepomp vast een paar keer extra diep inhaleren. Weliswaar is het niet heel gezond maar toch voor sommigen een klein geluksmomentje. 

Het doet je misschien zelfs denken aan je allereerste auto denken die lekte aan alle kanten. Ben je inmiddels overgestapt naar elektrisch rijden, dan moet je het vooral met de herinnering aan deze geur doen. 

Ford heeft onderzoek gedaan onder haar klanten en het blijkt dat de geur van benzine het meest gemist zou worden wanneer de overstap naar een elektrische auto gemaakt wordt. Natuurlijk kun je -ook met je ev- elk pompstation nog gewoon binnenrijden voor de nodige dosis ‘eau de petrol’. Maar Ford bedacht een andere oplossing en ontwikkelde Ford Mach-eau: een bijzonder parfum met de geur van benzine.

Benzine bestaat uit een mengsel van koolstoffen en omdat dat niet heel gezond is om te inhaleren, is dit parfum dus niet gemaakt van pure benzine. Er is gekeken naar de chemicaliën die worden uitgestoten door auto-interieurs, motoren en benzine. Het ging onder meer om benzaldehyde, dit is een amandelachtige geur die vaak door auto-interieurs wordt verspreid. En paracresol zorgt voor de rubberachtige geur van banden. Hoewel dit niet meteen aantrekkelijk klinkt trekken de ingrediënten lavendel, blauwe gember, geranium en sandelhout dat weer recht. Alles tezamen is hiermee een parfum voor petrolheads gecreëerd. 

Toch moeten we je teleurstellen. Het parfum van Ford is een publiciteitsstunt gebleken… want helaas voor de benzine lovers, het is niet te koop. Het is vooral een ludieke actie om de petrolheads anno 2021 te overtuigen van elektrisch rijden. 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.