Nieuws- en persberichten

14sep
2021

19e editie autoveiling ex-leaseauto’s bij  ALD Automotive  

19e editie autoveiling ex-leaseauto’s bij  ALD Automotive  

Bij het Remarketing Center van ALD Automotive in Vuren, vond donderdag 9 september de negentiende editie plaats van de jaarlijkse veiling van ex-leaseauto’s voor vaste klanten.

 

Ongeveer 100 groothandelaren en gespecialiseerde autodealers kwamen op de besloten veiling af in Vuren, waar een kleine 150 kavels onder de hamer kwamen.

De jaarlijkse veiling van de leasemaatschappij biedt een goede graadmeter voor de stand van zaken van de tweedehands automarkt. Dat occasions zeer gewild zijn, was duidelijk merkbaar: alle kavels hadden aan het einde van de dag een nieuwe eigenaar.

Dit jaar viel op, dat er geen specifiek autosegment was dat er uitsprong qua verkoopopbrengsten, maar dat de occasions over de hele linie zeer goed presteerden. De impact van chiptekorten op de leveringen van nieuwe auto’s was duidelijk merkbaar tijdens de veiling.  

De fysieke veiling werd voor het eerst gehouden op deze locatie, die in 2019 nieuw werd geopend. Door COVID-19 ging het evenement in 2020 niet door. Met de nodige aanpassingen en maatregelen, kon de 2021 editie wel plaatsvinden en werd de veiling begeleid door Alex Termaat als veilingmeester. Traditiegetrouw werd gestart met enkele bijzondere kavels, waaronder een verzorgd weekend Amsterdam voor 2 personen en een voetbaltafel met bedrijfslogo. De opbrengst van deze kavels, goed voor een totaalbedrag van EUR 4.650, wordt volledig geschonken aan KWF.

Meer informatie over het aanbod van ex-leaseauto's is te vinden op ALDcarmarket.com.

 
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.