Nieuws- en persberichten

10sep
2021

ALD SA neemt belang van 17% in Skipr

ALD SA neemt belang van 17% in Skipr

ALD SA, het Franse moederbedrijf van ALD Automotive Nederland, heeft een belang van 17% genomen in Skipr, een Belgische MaaS (Mobility as a Service) start-up. Dit gebeurde na een aandeelhoudersovereenkomst met de bestaande investeerders. Het doel achter de kapitaalinvestering is om gezamenlijk nog beter in te kunnen spelen op de groeikansen van MaaS. 

De manier waarop we reizen verandert snel. Nieuwe alternatieve mobiliteitsoplossingen dragen bij aan het toenemende belang van het beperken van de CO₂-uitstoot, de versnelling in schaalbare technologie en een groeiende deeleconomie, dat vervolgens weer ons mobiliteitsgedrag beïnvloedt. Dit schept de perfecte kans voor de ontwikkeling van nieuwe ecosystemen die bedrijven allerlei combinaties bieden van diensten voor mobiliteit en budgetbeheer.

Skipr levert ondernemingen in België en Frankrijk een totaaloplossing om de bedrijfsmobiliteit te beheren, plannen en boeken. Met dit product verstrekt Skipr diensten voor het beheer van het mobiliteitsbudget aan bedrijven die op zoek zijn naar flexibele mobiliteitsoplossingen voor hun werknemers, terwijl de werknemers hun leaseauto kunnen inruilen voor een duurzaam en flexibel mobiliteitsbudget. De mobiliteitsactiviteit en de bijbehorende kosten worden gemonitord op een eigen gecentraliseerd beheerplatform.

Deze overeenkomst versnelt de verdere uitrol van de MaaS oplossing ALD Move in andere landen naast Nederland. De focus zal liggen op de ontwikkelingen in de Franse en Belgische markt. Ook in Nederland zullen we kijken of er mogelijkheden zijn om de ontwikkelde diensten aan elkaar te koppelen tot een nog completere MaaS oplossing voor onze klanten. ALD heeft de ambitie om in 2025 ALD Move uitgerold te hebben in alle belangrijke Europese steden.

De detailinformatie over deze aandelentransactie lees je op de website van ALD SA.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.