Nieuws- en persberichten

10jun

Innovatie van de Maand: ’Back to the future’ met het Hoverboard  

Innovatie van de Maand: ’Back to the future’ met het Hoverboard  

We hebben meerdere innovaties de revue laten passeren die laten zien dat het mogelijk is om als mens individueel door de lucht te vliegen. Denk: de supersonische jetpacks en het flyboard waar Frank Zapata het Kanaal mee overvloog. 

Maar de Amerikaan Hunter Kowald komt nu met een Hoverboard, waarmee hij naar eigen zeggen de wetten van fysica heeft weten te breken. Een gave innovatieve gadget is het zeker en heel eerlijk… doet het jou ook niet denken aan de film ‘Back to the Future’? 

Het Hoverboard is een gigantische drone met naar beneden gerichte propellers, die met gemak een lading van 227 kilo kan dragen, dus ook een mens. Het zal wel wat trainingen vereisen, maar de drone schijnt vrij eenvoudig met een afstandsbediening te besturen zijn.  

De meeste uitvindingen op dit gebied zijn uiteindelijk niet erg geschikt om er serieus werk van te maken en verder te ontwikkelen. Dat heeft vaak te maken met het feit dat de vliegtijd van (te) korte duur is om echt ergens te komen en de stabiliteit als ook de veiligheid ver te zoeken zijn,. Tel daarbij op dat het brandstofverbruik doorgaans buiten proportie is en het prijskaartje al helemaal. 

Maar dat is volgens Kowald in het geval van zijn Hoverboard allemaal niet het geval. Mocht er wat gebeuren, dan heeft Kowald naar eigen zeggen al voldoende opties ingebouwd om de veiligheid te garanderen en veilig op de grond terug te keren. De beste manier om dat te laten zien is natuurlijk door er zelf op te vliegen en dat heeft hij dan ook gedaan door de straten van Los Angeles. Uiteraard zonder officieel deel te nemen aan het verkeer, want dat is nog niet legaal. Een mooi gezicht was het zeker, en het leverde hem in elk geval veel exposure op op social media!

Het enige dat voorlopig nog geheim is, is de prijs… Toch geeft Kowald aan meer Hoverboards te gaan produceren. Dus wie weet wordt hiermee Marty McFly’s -de hoofdpersoon uit Back to the Future- uitvinding dan toch eindelijk echt! 
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.