Nieuws- en persberichten

20mei

Innovatie van de Maand: eBussy is modulair, duurzaam en hip!

Innovatie van de Maand: eBussy is modulair, duurzaam en hip!

Zou je af en toe willen dat je je auto kon verlengen zodat de boodschappen uit de bouwmarkt toch wèl makkelijk in je auto passen? Of dat je de auto kon ombouwen tot camper om vervolgens zo weg te rijden en de boel de boel te laten? Met de eBussy kan het! Deze innovatieve bestelauto is om te toveren in zo’n 10 varianten. Je kunt ‘m nu bestellen en het is nog betaalbaar ook. 

Betaalbaar is natuurlijk een relatief begrip. Toch zou je denken dat er aan een auto als deze die zoveel mogelijkheden biedt een flink prijskaartje zit. Maar feit is dat het Duitse bedrijf ElectricBrands dat de eBussy op de markt brengt niet de hoofdprijs vraagt. De basisuitvoering gaat ongeveer 18.000 euro kosten.

Leuker nog is om te kijken wat eBussy allemaal kan! De auto is namelijk volledig modulair. Niet alleen kun je het in een aantal eenvoudige stappen ombouwen van bus naar cabrio, en van een pick-up, naar een stationwagen of camper. Zo kun je ook nog de positie van de bestuurder aanpassen. Dus ga je de grens over naar Engeland dan zet je je stuur om en kun je zo mee in het verkeer aldaar. Daarbij heeft het een opvallend hip uiterlijk en wordt het veel vergeleken met het klassieke Volkswagen busje. 

Vooralsnog is de eBussy nog niet geschikt voor op de snelweg. Maar met de huidige accu’s zou het ook maximaal een snelheid van 90 km per uur kunnen halen. Deze lagere snelheden zorgen er wel weer voor een optimaal bereik. Zonder te laden belooft de fabrikant een dagelijks bereik van maximaal 200 km via zijn geïntegreerde zonnepanelen en teruggewonnen energie uit de aandrijving. Het maximale bereik zonder opladen, met volle batterij en zonnepanelen, zou zelfs meer dan 600 km moeten zijn. Uitermate geschikt dus voor een ritje naar de bouwmarkt en een campertrip in Nederland. De zonnepanelen zijn standaard in elke uitvoering ingebouwd. Dat maakt de auto ook nog eens extra duurzaam. 

Zoals het er nu uitziet, start ElectricBrands in december met de productie en dan is eBussy ook in Nederland verkrijgbaar. En zeg nou zelf, wie wil er niet zo’n schattig bussie?

Meer lezen over opvallende mobiliteitsinnovaties? Eerder schreven wij over de autonome bezorgdrobot Hyundai en de Chinese magneettrein.  
 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.