Nieuws- en persberichten

25nov
2020

750 Tinten zwart - Zwart top 3 kleur bij leaserijders, kwart kiest voor een zwarte auto

750 Tinten zwart - Zwart top 3 kleur bij leaserijders, kwart kiest voor een zwarte auto

Bijna een kwart van alle leaseauto’s is zwart. Maar zwart komt in heel veel tinten zoals Onyx Black, Aurora Black, Mineral Black en Shadow Black. Dit zijn meteen de meest populaire tinten zwarte autolakken onder zakelijke rijders. In totaal rijden er meer dan 750 (!) tinten zwart rond. In het kader van Black Friday heeft ALD Automotive een paar feiten rond auto’s en hun (zwarte) kleur op een rij gezet.
 
Zakelijke rijders kiezen zonder meer voor een neutrale maar elegante uitstraling. De kleuren wit, grijs en zwart sieren dan ook al jaren de top drie van meest populaire kleuren voor de leaseauto. Maar liefst 75% van de leaseauto’s heeft een tint uit de top 3. Grijs voert al jaren de lijst aan. Gemiddeld genomen is 27% van de leaseauto’s grijskleurig. Zwart staat wisselend op de tweede en derde plek (gemiddeld 23%). Alvast voorzichtig vooruitkijkend naar komend jaar, dan is het zomaar mogelijk dat zwart op een gedeelde eerste plek komt met de kleur grijs (beiden 27%). Al met al blijft zwart dus onverminderd een populaire auto kleur.

Onyx Black populairst onder leaserijders

Zwart blijkt echter niet zomaar zwart te zijn, binnen dit kleurenspectrum is de keuze bijzonder groot. Zo telt het wagenpark van ALD Automotive ruim 770 verschillende tinten zwart binnen de merken die de leasemaatschappij heeft rijden. Binnen de vloot van ALD Automotive is de kleur Onyx Black het meest gekozen. Gevolgd door Aurora Black. De leaserijder die automaat rijdt, kiest vaker voor een zwarte auto. 27% van de automaatrijders rijdt in het zwart en 18% in het wit. Onder de handgeschakelde auto’s wint wit met 31%.

De zwartste en de duurste

Niet alle 750 tinten zwart zijn in het lease aanbod aanwezig, maar wel het benoemen waard. Namelijk de zwartste auto ooit, dat is de BMW X6 Vantablack. Deze lak is zo zwart dat het 99,9% van het inkomende licht absorbeert waardoor alle details van de auto verdwijnen en het een 2D-effect krijgt. De kosten zijn niet gering maar de auto zal dan ook nooit in productie genomen worden. De zwarte auto waar je het meeste geld voor neer moet leggen staat mogelijk op naam van Bugatti. Als extra optie kun je voor de zogenaamde naked look kiezen. Feitelijk wordt de auto geleverd in een ‘naakte’ carbon uitvoering, afgewerkt met een doorzichtige lak waardoor de auto een zwart uiterlijk krijgt. De Bugatti Chiron is te koop voor bijna 3,5 miljoen euro en daar komt de ruim 500.000 euro kostende ‘naked look’ dan nog bij. 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.