Nieuws- en persberichten

21jul

Innovatie van de maand: de gadget voor op en door het water

Innovatie van de maand: de gadget voor op en door het water

Je zag deze zomer misschien een vakantie voor je aan de Franse Rivièra of aan de Spaanse Costa. Jij op een strandbedje en de rest van het gezin gillend op een banaan op zee… Of andersom natuurlijk! Maar voor veel families zal de vakantie dit jaar ‘gewoon’ in eigen land zijn.

Daarom dit keer geen innovatie van de maand zoals je die misschien je van ons gewend bent, maar een gave gadget die ook hier in Nederlandse wateren voor veel plezier kan zorgen; de elektrische (onder)waterscooter.

De elektrische (onder)waterscooters zijn in meerdere varianten verkrijgbaar; geavanceerde (maar vaak dure) types en gelukkig ook een aantal eenvoudiger exemplaren. De werking is echter vrijwel hetzelfde. De waterscooter is feitelijk een klein (stil) motortje met handvatten die jou met een snelheid van 5 à 6 kilometer door het water trekt. Het apparaat is eenvoudig met één hand te bedienen en met de veiligheidsband die je om je pols wikkelt, zal de scooter er nooit zonder jou vandoor gaan. De scooters zijn in zout, zoet en zwembadwater te gebruiken. 

Ga je toch naar het buitenland en kun je van helderblauw water genieten, dan is de gadget ook nog eens een uniek apparaat om mee te snorkelen of zelfs te duiken. De waterscooter kan namelijk naar dieptes van maar liefst 20 tot 25 meter. En door het stille elektrische motortje zullen niet alle vissen verschrikt wegschieten. Kortom, het is een leuke gadget waar je thuis mee kunt aankomen. Is het niet voor de kinderen, dan beleef je zelf ook wel veel lol aan.

Wil je meer lezen over baanbrekende innovaties rondom mobiliteit? Eerder schreven we onder meer over autoladen zonder laadpunt, de flyboard en een auto die van stadsauto naar SUV kan morfen.
 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

   

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.