Nieuws- en persberichten

17jul

Wat houdt een Private lease occasion in?

Wat houdt een Private lease occasion in?

Nederlanders zijn steeds meer bereid om privé een tweedehandsauto te leasen. Uit eerder onderzoek van ALD Automotive is gebleken dat de prijs de meest genoemde reden is, maar dat ook duurzaamheid en de kortere looptijden hierbij een belangrijke rol spelen.

Wat is private lease occasion?

Met occasion lease kies je voor een auto die niet nieuw is, maar al wat kilometers op de teller heeft staan, in de meeste gevallen een jong gebruikte auto. Hierdoor is de vaste maandelijkse leaseprijs ook een stuk lager dan wanneer je een nieuwe leaseauto zou rijden. Om een idee te geven; als occasion leaserijder rijd je dus een Volkswagen Golf voor de prijs van een Volkswagen Polo en geniet je ondertussen van het ontzorgingsmodel van een leasecontract. Onderhoud, verzekering en wegenbelasting zijn dus inbegrepen.

Kortere levertijden en prijs-kwaliteitsverhouding

De leaseprijs van een private lease occasion is vaak gebaseerd op een kortere looptijd. Het voordeel hiervan is dat je minder lang vast zit aan een contract. In deze economische onzekere tijden kan dit een belangrijke factor zijn om voor occasion lease te kiezen. Levertijden van nieuwe auto’s kunnen soms heel erg oplopen. Kies je voor een private lease occasion, dan heb je niet te maken met lange wacht- of levertijden van de auto, deze is in de meeste gevallen per direct beschikbaar Daarnaast verkeert een jong gebruikte leaseauto in vrijwel nieuwstaat, maar wordt het wel tegen een lagere prijs aangeboden dan een spiksplinternieuwe leaseauto. Een jong gebruikte leaseauto is bovendien van alle gemakken voorzien.

Geen onverwachte kosten of hoge investering

Doordat je met een leasecontract ontzorgd wordt, heb je niet te maken met onverwachte kosten zoals wanneer je schade rijdt. Voor een vast bedrag per maand rij je in een auto naar wens en betaalt daarnaast alleen nog voor de benzine en eventuele verkeersboetes. Verzekeringen, onderhoud en belastingen zijn altijd inbegrepen in een vast maandbedrag.

Is occasion lease iets voor mij?

Wil je weten of occasion lease iets voor jou is? Neem dan gerust contact op met onze leaseconsultants via +31 (0)20 658 70 00 of stuur een e-mail naar info.nl@aldautomotive.com. Bekijk ook ons private lease aanbod, wie weet zit jouw toekomstige auto er wel bij.
 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

   

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.