Nieuws- en persberichten

03jun

Auto laden zonder laadpunt? Hoes er over en klaar!

Auto laden zonder laadpunt? Hoes er over en klaar!

Met het groeiende aantal elektrische auto’s in Nederland houden we innovaties die over EV gaan natuurlijk nauwlettend in de gaten. Een goed laadnetwerk is belangrijk en deze infrastructuur wordt steeds beter in ons land. Toch is het mooi om te zien welke andere laad-initiatieven worden ontwikkeld. Bij een van deze laatste innovaties spelen fotovoltaïsche cellen een grote rol. 

Fotovoltaïsche cellen, ook wel PV-cellen genoemd en een stuk makkelijker uit te spreken, zetten licht om in elektriciteit. Enkele fabrikanten zijn hier creatief mee aan de slag gegaan. Zodra deze innovaties op de markt zijn, ben je minder afhankelijk van laadpalen, enkel van wat zonnestralen.

Zo heeft de Franse startup Gazelle Tech een afdekzeil ontwikkeld voor over een nieuw ontwikkelde elektrische stadsauto. Deze auto heeft een ingebouwd afdekzeil vol met PV-cellen dat je automatisch kunt op- en afrollen als de auto geparkeerd is. Het laadvermogen is nog niet heel indrukwekkend met 15 kilometer extra bereik op basis van 8 uur zon per dag. Toch is dit voor een stadsauto perfect om een bezoek aan een laadstation uit te stellen. Het bedrijf werkt er bovendien aan om dit laadvermogen minimaal te verdubbelen.

Ford werkt aan een zelfde soort systeem. In dit geval gaat het om een opblaasbare hoes die in de auto verstopt zit. Ook deze hoes is bedekt met de cellen en het kan je net die extra kilometers opleveren die je nodig hebt.

Beide systemen beschermen je auto ook nog eens tegen weersinvloeden en vuil. Dat scheelt weer een bezoekje aan de wasstraat!  

Meer lezen over EV innovaties? We schreven eerder dit jaar over een innovatie waarmee je je elektrische auto in vijf minuten kunt opladen. Of wat dacht je van een auto die je van SUV naar stadsauto kunt morphen

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.