Nieuws- en persberichten

09apr
2020

Ben je autofanaat? Check onze kijk- luister en leestips!

Ben je autofanaat? Check onze kijk- luister en leestips!

Een paar tips voor goede en lekkere content zijn altijd welkom. En zeker in deze bijzondere tijden kan iedereen wel wat afleiding gebruiken. Daarom hebben we een kleine selectie onder elkaar gezet. Gave documentaires, interessante podcasts en lekker leesmateriaal.

Uiteraard staan wij open voor suggesties, dus laat het ons weten waar jij deze dagen graag naar luistert, kijkt, surft of welke boek in jouw favorietenlijst staat. Het moet natuurlijk wel over auto’s gaan, in de breedste zin van het woord.

Formule 1: Drive to Survive (Netflix)

De echte autosportfanaten hebben de serie waarschijnlijk al gezien. En anders staat de serie vast nog op de to-do-lijst. En terecht! Drive to Survive geeft een heerlijke inkijk in de renstallen van de Formule 1. Je volgt coureurs, managers en teameigenaren vlak voor tot net na het seizoen. In de eerste serie was er een mooie rol voor het Red Bull team weggelegd, met uiteraard Max Verstappen en de toen nog voor Red Bull rijdende goedlachse Daniel Ricciardo. De eerste serie was een groot succes tot grote spijt van de teams van Mercedes en Ferrari. Maar ook zij zijn nu van de partij!

Fangio (Netflix)

Met Fangio gaan we juist even terug in de tijd: in de 50’s was het Jean Manuel Fangio die de weg letterlijk vrijmaakte voor heel veel aankomende coureurs en die hen inspireerde om hetzelfde te gaan doen. Fangio won zijn eerste wereldtitel in 1951 maar werd écht succesvol in 1952, toen hij in een Maserati over het circuit scheurde. Zijn seizoen was van korte duur nadat hij in Monza, Italië, een ernstig ongeluk kreeg. Toch kon hij niet wegblijven van de sport: in 1954 won hij namelijk zijn tweede titel met Mercedes-Benz, door vier van de zeven GP’s te winnen. Echter stopte Mercedes met Formule 1 na de ramp tijdens de 24 uur van Le Mans in 1955, waar meer dan tachtig toeschouwers omkwamen. Het avontuur en de ontwikkelingen van de motorsport, de veiligheid en de spanning zijn van zo’n ander kaliber dat deze documentaire over Fangio niet op je watchlist mag ontbreken. 

DCDW: Podcast van Paul de Vries

Paul de Vries is een succesvolle ondernemer. Hij had al vroeg door dat online automotive de toekomst heeft. Naast het schrijven van boeken, het geven van seminars, trainingen en workshops, spreekt hij elke week met (inter)nationale gasten over online automotive. Centraal staat de vraag wat dealers en autobedrijven beter kunnen doen op het gebied van online marketing, social media en het opvolgen van leads. Iedere gast heeft hierop zijn eigen visie, en dat maakt de podcast van Paul niet alleen leerzaam maar ook de best beluisterde podcast in de autobranche.

De podcast kun je hier beluisteren.

Terug in Zandvoort (boek)

Liever een goed boek? Rick Winkelman is autosportjournalist en jarenlang pitreporter geweest bij de Formule 1. Hans van der Klis is historicus. Zij bundelden hun krachten en maakten al enkele boeken over de Formule 1. In Terug in Zandvoort kijken zij alvast reikhalzend uit naar de terugkeer van de F1 in Zandvoort. Wat zijn de kansen van Max Verstappen en de andere coureurs? Is het fenomeen Lewis Hamilton te kloppen? Maar ze kijken ook terug. Hoe is de Formule 1 ooit in Zandvoort terechtgekomen? Hoe heeft het circuit zich ontwikkeld en waarom verdween de Grand Prix van Nederland van de kalender? 

De toekomst is van mij, autobiografie Nikolai Tesla (boek)

Denk je aan Tesla, dan denk je aan Elon Musk. Maar ga je nog een paar decennia terug in de tijd dan is het uitvinder Nikolai Tesla die aan de basis staat van het huidige betrouwbare elektriciteitsnet en uiteindelijk dus ook aan de basis van elektrisch rijden. Het door Musk geïntroduceerde automerk is dan ook een eerbetoon aan deze uitvindingen. Tesla werd vaak gezien als de grote rivaal van Edison, helaas voor Tesla was hij alleen iets minder commercieel ingesteld. In dit boek is het de uitvinder zelf die grotendeels het woord voert, zodat de lezer een reis maakt terug in de tijd en kan invoelen hoe Tesla tot zijn creativiteit is gekomen. 

Automotive design: the life cycle for inspiration | Laurens Van den Acker (Youtube)

Laurens van den Acker is een Nederlandse auto-ontwerper met een bijzondere staat van dienst. Hij heeft al heel wat ontwerpen voor onder meer Renault op zijn naam staan, Zo zijn onder meer Renault Twizy en de Renaul Clio onder zijn leiding ontworpen. In deze TED Talk vertelt Van den Acker waarop zijn ontwerpstrategieën zijn gebaseerd. Design draait volgens hem om emotie en om belangrijke fasen in ons leven zoals liefde, familie, werk en vrije tijd.

Bekijk de TEDx Talks via deze link.

Abstract - The Art of Design, seizoen 1, aflevering 5: Ralph Gilles- Automotive Design (Netflix)

Als je nog niet genoeg hebt gehad van automotive design, bekijk dan aflevering 5 van de designserie “ABSTRACT” op Netflix. Hier neemt Ralph Gilles je mee naar alle aspecten van het ontwerpen van een nieuwe carrosserie. Gilles is ontwerper van de Chrysler en talloze andere auto’s. Hij laat je zien dat het ontwerpen niet alleen gaat over een strakke lijnvoering en de juiste uitstraling, maar veel verder gaat dan dat. Om er een te noemen: een community rond een auto! Wat ons betreft een mooie aansluiting op de TEDx van Laurens van den Acker.

Bekijk de trailer via deze link.

Overige podcasts

Zit je veel in de auto of ben je vaak onderweg en luister je graag podcasts? Lees dan ook onze top 5 podcasts.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.