Nieuws- en persberichten

03apr
2020

Innovatie van de Maand: van stadsauto naar SUV morfen

Innovatie van de Maand: van stadsauto naar SUV morfen

Wie de voordelen van een kleine stadsauto wil hebben en de ruimte van een stoere SUV, hoeft niet verder te zoeken. Renault heeft nu de nieuwste ontwikkeling op de snijlijn van deze twee uitersten: de Renault Morphoz. Waar de ruimten in de bekende ‘tiny houses’ slim worden benut, is dat ook bij deze conceptcar een feit. Praktisch wordt met luxe gecombineerd. Duurzaam, creatief en innovatief tegelijkertijd!

Renault doet het begrip innovatie met de Morphoz eer aan. Alle fysieke schermen en het dashboard kun je wegklappen voor de optimale rijbeleving zonder afleiding. Ook kun je de passagiersstoel omdraaien zodat de auto onmiddellijk in een rustieke ruimte verandert. De stoelen doen aan als de iconische Eames stoelen met een sportieve twist: precies wat je verwacht van een familie-auto uit de nabije toekomst. 

Transformeren

Bij al deze interieurgemakken blijft het niet. Met één druk op de knop schuift de neus een stuk naar voren, wordt de achterkant van de auto langer en zo verandert de auto van stadsauto naar SUV. In verlengde vorm is de Morphoz uitgerust met extra laadruimte en iets wat compleet nieuw is in elektrische auto’s: een extra accu van maar liefst 50 kWh die aangesloten kan worden op de bestaande 40 kWh, met extra range voor lange afstanden. 

Nog even geduld

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is vorm-fluïditeit en ruimte optimalisering iets wat we steeds meer gaan zien. Het zal natuurlijk nog wel even duren voordat we de Renault Morphoz daadwerkelijk op de weg gaan zien. Maar de visie van Renault op zowel elektrisch als autonoom rijden is duidelijk te zien.

Het is nog even afwachten wat Renault echt gaat uitbrengen. Het is bekendgemaakt dat Renault bezig is met de EV’s, die in de lijn liggen van de Renault Captur’s. Waarschijnlijk worden deze niet uitgebracht onder Renault maar onder de naam van Dacia. De goedkope K-ZE komt binnenkort wél op de markt. Tot die tijd zullen we alleen nog even kunnen dromen over deze sexy Transformer-wagen. 

Wil je meer lezen over innovaties op gebied van mobiliteit? Vorige maand schreven we over de S-pod, de stoel op wielen

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.