Nieuws- en persberichten

12mrt

5 elektrische modellen op een rij

5 elektrische modellen op een rij

Het aanbod volledig elektrische auto’s wordt alsmaar groter.  Steeds meer mooie en betaalbare FEV’s worden bereikbaar voor een breder publiek dan de zakelijke leaserijder alleen. Een goede ontwikkeling wat ons betreft, maar het maakt de keus natuurlijk niet gemakkelijker. Wij hebben een paar fraaie nieuwkomers in 2020 onder elkaar gezet. 

Ford Mustang Mach-E – vanaf € 49.000,-

De Mustang Mach-E is het eerste model dat elektrisch van de tekentafel van Ford komt. Bij de introductie was er met name veel ophef over de frunk. In de opslagruimte voorin in de auto is er namelijk ruimte voor zo’n 1000 chickenwings (…). Maar belangrijker vinden wij de actieradius. Volgens Ford is de beoogde actieradius maximaal 600 km, niet verkeerd dus. Daar kom je op de Nederlandse snelwegen een heel eind mee! 

Honda-E – vanaf €35.000,-

De Honda-E is een echte stadsauto. Dus mogelijk voor de zakelijke leaserijder die stad en land afrijdt, wellicht minder geschikt. De actieradius is circa 220 kilometer en de topsnelheid 145 km/uur. Voor in de stad is dat meer dan voldoende. Het is ook nog eens kleine auto waardoor je niet veel ruimte nodig heeft om te parkeren. Bovendien is het uiterlijk mooi, modern en zit de auto bomvol accessoires. Het enige ‘nadeel’ is dat dat in de prijs terug te zien is. 

Polestar 2 – vanaf €59.000,-

Deze ontbreekt natuurlijk niet in onze lijst, aangezien ALD Automotive een partnership met Polestar is aangegaan. Daar zijn we trots op en niet zonder reden! De Polestar 2 is deze zomer leverbaar maar nu al te bestellen. De auto heeft qua uiterlijk veel weg van Volvo, maar dat is natuurlijk niet vreemd gezien het feit dat Polestar uit de Volvo-koker komt. Dat maakt het in elk geval een mooie, representatieve auto waarmee je bij de klant gezien kunt worden. De verwachte range bedraagt 470 kilometer. 

Peugeot E-208 (vanaf €32.000,-) en Opel Corsa-E (vanaf €28.000,-)

Eén kleine uitzondering in de rij, twee auto’s van verschillende merken die we in een adem noemen. Peugeot en Opel hebben namelijk de samenwerking opgezocht om meer voet aan de grond te krijgen in EV-land. De motor en het onderstel van deze twee is dus identiek. Ze zijn dan ook sterk met elkaar te vergelijken. Het zijn betaalbare auto’s waardoor elektrisch rijden zo voor nog meer consumenten toegankelijk wordt. De E-208 is heeft een modern en sportief uiterlijk. En rijdt volgens de reviews ook heerlijk sportief en heeft een hele stabiele wegligging. De Corsa-E is iets traditioneler wellicht in het design maar valt juist daarom bij veel mensen in de smaak. De actieradius is van beiden zo’n 330 kilometer. 

Volkswagen ID3 – vanaf €28.000,- 

De ID3 is de elektrische Volkswagen waar de fabrikant de grote massa mee wil bereiken. De auto is later dit jaar beschikbaar in 3 batterijpakketten waarmee de actieradius respectievelijk 330, 420 of 550 km is. Qua grootte van de auto is het vergelijkbaar met en Golf. Het is vooral een mooie elektrische auto waarmee Volkswagen graag het dieselschandaal mee naar de achtergrond wil verdringen. Grappig detail is dat de koplampen naar je knipogen wanneer je de auto nadert. 

Meer lezen over elektrische auto’s? Volgende week belichten we een aantal interessante Plugin Hybride modellen. Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste innovatienieuws op gebied van mobiliteit? Volg ons op LinkedIn of Facebook!

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.