Nieuws- en persberichten

07feb

ALD Automotive groeit in Nederland met 43 procent

ALD Automotive groeit in Nederland met 43 procent

2019 was voor ALD Automotive weer een jaar met sterke commerciële resultaten. Wereldwijd groeide het concern met 6,1 procent tot 1,76 miljoen voertuigen per eind december 2019. In Nederland was de groei van de vloot maar liefst 43 procent, mede door de overname van SternLease. Het totale wagenpark van ALD Automotive in Nederland is hiermee gegroeid naar 71.700 voertuigen per eind december 2019. 

Naast de acquisitie van SternLease, droegen ook de groeiende vraag naar private lease en elektrisch vervoer sterk bij aan het resultaat.

Nu de door de EU bekrachtigde doelen op CO2 dit jaar van kracht gaan voor autofabrikanten verwacht de ALD-Groep dat 2020 een mijlpaaljaar wordt voor duurzame mobiliteit. Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive Nederland bevestigt dit: “Ook in Nederland zien wij dit gebeuren. Van onze nieuwe registraties in 2019 was 18% volledig elektrisch, een hybride of een plug-in. En dit zal door de - nu nog - gunstige bijtellingsregels voor EV ook in 2020 zijn uitwerking hebben. Daarnaast worden andere vervoersvormen, zoals een fiets van de zaak een stuk aantrekkelijker.”

“In Nederland is er komend jaar veel aandacht voor digitalisering van onze dienstverlening, met name van het private lease aanbod”, legt Jeroen uit. “Nederland speelt binnen de ALD-Groep een grote rol bij het bedenken en introduceren van innovaties. Vorig jaar wonnen we nog de Fleet Europe Innovation Award voor onze Mobility as a Service-app ALD move en lanceerden we een nieuwe autodeeloplossing. Deze voortrekkersrol willen wij behouden dus de focus ligt ook op verdere ontwikkeling van innovaties.“  

ALD Wereldwijd

Per eind december 2019 telde de totale vloot van ALD Automotive wereldwijd 1,76 miljoen voertuigen. Mike Masterson, CEO van ALD: “2019 was opnieuw een heel sterk jaar voor ALD, wat de kracht van ons businessmodel en onze partnerships aantoont. We hebben een voortrekkersrol en zijn leidend in de energietransitie. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit in 2020 kunnen doorzetten en dat we de markt blijven leiden.” 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.