07jan

Happy new rates! Dit betaal je in 2020 voor te hard rijden

Happy new rates! Dit betaal je in 2020 voor te hard rijden

Misschien niet het meest gezellige onderwerp om het nieuwe jaar mee te starten. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. En zoals elk jaar zijn ook in 2020 de bedragen van de verkeersboetes weer omhoog gegaan. Den Haag spreekt van een inflatiecorrectie van 2,7 procent. In de praktijk betekent dat een stijging van 1 tot 10 euro.

Wij zetten een aantal boetes en de daar bijbehorende bedragen voor u onder elkaar.

U kunt vanaf volgend jaar tijdens het autorijden het beste nóg iets beter op uw snelheid letten, want dit komt u steeds duurder te staan. Let u vooral op binnen de bebouwde kom, 30 kilometer zones en bij wegwerkzaamheden. Dit levert namelijk een nog hogere boete op dan op de snelweg. 

Verkeersovertredingen

Niet alleen de kosten voor snelheidsovertredingen in 2020 zijn hoger, ook andere verkeersovertredingen zijn met ingang van dit jaar duurder. Door de stijging van de consumentenprijsindex heeft de regering besloten om meer tarieven van verkeersovertredingen te verhogen.

De meeste boetes met vaste bedragen blijven gelijk. De kosten van boetes voor onder meer telefoongebruik achter het stuur (240 euro), het niet dragen van een autogordel (140 euro) en onnodig met mislampen rijden (95 euro) blijven in 2020 hetzelfde. De boetes van boven de 300 euro stijgen met 10 euro. Voor het veroorzaken van onnodig veel geluid, zoals onnodig claxonneren of het draaien van luide muziek, betaalt u voortaan 380 euro in plaats van 370 euro. 

Administratiekosten

Een geluk bij een ongeluk: de administratiekosten gaan dit jaar gelukkig niet om hoog. Tot en met 2015 betaalde je bij een verkeersovertreding 7 euro administratiekosten, sinds 2016 is dat verhoogd naar 9 euro en dit blijft in 2020 onveranderd. Onder deze administratiekosten vallen onder andere personeelskosten en gerechtskosten. De eerder genoemde verhoging van de administratiekosten naar 9 euro levert de overheid op jaarbasis naar schatting ongeveer 23 miljoen euro op. 

Bent u geflitst, en wilt u alvast uitrekenen wat de financiële schade is? Er is een online tool van het Openbaar Ministerie die het voor u uitrekent. 

Dit is slechts een verkort overzicht van de verkeersboetes in 2020. Een totaaloverzicht van alle overtredingen en bijbehorende kosten, vindt u hier.  
 

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.