24dec

2019 volgens Jeroen Kruisweg: klanttevredenheid belangrijker dan groei

2019 volgens Jeroen Kruisweg: klanttevredenheid belangrijker dan groei

Het jaar 2019 is er één om niet snel te vergeten. Vooral de overname van SternLease heeft er voor gezorgd dat ALD Automotive flink in het nieuws was. Maar ook de introductie van nieuwe innovaties, de winst van de European Fleet Innovation award en de opening van de nieuwe remarketinglocatie in Vuren gingen niet ongemerkt voorbij.

We spraken met Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive.

Hoe kijk je terug op afgelopen jaar?

“Dit was een bijzonder jaar. Mede door de overname van SternLease zijn we weer erg gegroeid. Onze vloot bestaat inmiddels uit meer dan 70.000 auto’s in Nederland. Maar het feit dat we zo hard groeien en daarmee inmiddels de nummer vier van Nederland zijn, is niet hetgeen waarmee wij ons willen onderscheiden. Een goede relatie met onze partners en klanten, het creëren van een goede bedrijfscultuur en innovatie staan voorop.”

Welke innovaties waren dit jaar belangrijk?

“We hebben verschillende mobiliteitsoplossingen geïntroduceerd. Deze maand maakten we bekend dat we in Nederland met ALD carsharing starten. Het biedt bedrijven de mogelijkheid werknemers zowel zakelijk als privé te laten rijden in een deelauto. En het meest trots zijn we misschien wel op onze Mobility-as-a-Service app ALD move. Met ALD move hebben we de Fleet Europe Innovation Award gewonnen voor de meest innovatieve automotive- en fleetoplossing op dit moment.” 

Je noemde eerder de overname van SternLease, is deze integratie naar tevredenheid verlopen? 

“De overname van SternLease was een drukke periode. Deze maand is de integratie afgerond. En als je het mij vraagt is, dat goed gelukt! We vinden het belangrijk dat alle oud-Stern medewerkers zich bij ons op hun plek voelen. Nu moeten we weer rust in de tent creëren, in ieders belang. Uiteindelijk doen we er alles aan om het voor iedereen zo prettig mogelijk te maken en onze focus volledig op onze klanten te richten.  

En verder is het is nu onze taak om de waarden van SternLease vast te houden. Door de overname kunnen we een beroep doen op het sterke dealernetwerk van Stern. Het biedt ons de mogelijkheid om nieuwe mobiliteitsconcepten, zoals private lease, autodelen en occasion lease, verder uit te rollen. Zodoende is de overname ook een hele belangrijke investering in onze toekomst geweest.” 

Kun je zo’n jaar in 2020 evenaren of overstijgen?

“De opening van de nieuwe remarketinglocatie, de overname, alle geïntroduceerde innovaties… Het is nogal wat! Maar we gaan echt niet achterover leunen volgend jaar. Bovendien ben ik van mening dat dit alles niet onze groei veroorzaakt heeft, maar dat het andersom is. Dit zijn gevolgen van onze groei. In elk geval gaan we ons ook in het aankomende jaar weer focussen op het innoveren en digitaliseren van de dienstverlening. Klanttevredenheid vinden we belangrijker dan de groei van onze vloot!”. 

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.