24dec

Elektrisch laden tijdens de wintersport: 5 handige apps

Elektrisch laden tijdens de wintersport: 5 handige apps

De winter nadert en dat betekent voor veel Nederlanders maar één ding: de wintersport staat voor de deur. Jaarlijks vertrekken bijna een miljoen vakantiegangers naar hun winstersportbestemming. En steeds vaker gebeurt dit elektrisch. Maar waar in Europa kunt u uw elektrische (lease)auto opladen? Wij hebben een paar handige apps voor onderweg!

1. NewMotion

NewMotion is een pionier in het opladen van elektrische voertuigen en timmert al tien jaar aan de weg. Het bedrijf uit Amsterdam heeft in samenwerking met partijen als Shell en Total slimme laaddiensten ontwikkeld. NewMotion heeft inmiddels al meer dan 100.000 laadpunten door heel Europa gerealiseerd. Via de app kunt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde laadpaal vinden. De app geeft informatie over de beschikbaarheid, laadsnelheid en tarieven. 

2. Chargemap

Onder het motto ‘samen staan we sterker’ is de app Chargemap ontwikkeld. De app is een ‘community’ van bestuurders van elektrische voertuigen, waarin zij elkaar kunnen helpen om een laadpaal te vinden. Gebruikers van Chargemap kunnen door middel van berichten en foto’s informatie delen over oplaadpunten. De app is zeer succesvol. Op dit moment heeft de app meer dan 400.000 gebruikers, die gezamenlijk al meer dan een half miljoen laadpalen in kaart hebben gebracht.

3. Smoov

De app Smoov van Allego maakt het nog gemakkelijker een laadpaal in de buurt vinden door bij elke locatie een foto toe te voegen. Zo kunt u de locatie snel herkennen. Smoov navigeert u naar de dichtstbijzijnde laadpaal en geeft tijdens de laadsessie ook nog eens de actuele status en kosten aan. U kunt de laadpaal daarna markeren als favoriet, waardoor u het laadpunt gemakkelijk terug kunt vinden voor eventueel op de terugreis.

4. InCharge

De app van energiebedrijf Vattenfall lijkt sterk op die van NewMotion. Via Vattenfall InCharge kunt u de dichtstbijzijnde laadpaal vinden, de app navigeert u naar de locatie. En als u als klant van Vattenfall over een zakelijke laadpaal beschikt, kunt u ervoor kiezen uw laadpaal in de app te laten tonen. Door uw laadpaal open te stellen voor andere EV-rijders, kunt u extra inkomsten genereren voor uw bedrijf. Tegenover elk geladen kilowattuur staat namelijk een vergoeding.

5. PlugShare

PlugShare biedt naar eigen zeggen het meest complete overzicht van publieke laadpalen. De app biedt een kaart met meer dan 300.000 oplaadstations in Europa, Noord-Amerika en andere delen van de wereld. Via de app kunt u uw route uitstippelen, waardoor u precies weet waar u onderweg naar uw wintersportbestemming laadpalen tegenkomt. U kunt gemakkelijk zoeken naar de juiste laadpaal, door aan te geven wat voor stekker u heeft, en zelf laadpalen toevoegen.

Overweegt u elektrisch rijden en wilt u meer lezen over de laatste modellen? Lees er meer over in dit artikel. Bent u op zoek naar een totaaloplossing voor elektrisch rijden, laden en afrekenen, dan vindt u meer informatie op onze site.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.