Nieuws- en persberichten

28nov

CEO Carel Bal met pensioen: ‘ALD Automotive is voorloper in leaseland’

CEO Carel Bal met pensioen: ‘ALD Automotive is voorloper in leaseland’

Na 18 jaar zwaait Carel Bal af bij ALD Automotive. Carel stond lange tijd als Algemeen Directeur aan het roer. En tot begin dit jaar was hij nog als Regional Director verantwoordelijk voor de strategische koers van de leasemaatschappijen in de Benelux. Nu gaat hij van een welverdiend pensioen genieten en hangt daarom zijn sleutels van zijn zakelijke leaseauto aan de spreekwoordelijke wilgen. Wij spraken hem voor een afscheidsinterview. 

In 2001 begon Carel Bal als Financieel Directeur bij Hertz Lease, de voorloper van ALD Automotive. “Hertz Lease had een vloot van 10.000 auto’s, 17e in de markt, en zakte zelfs onder deze grens. Het was net de tijd van de ICT-crisis”, blikt Carel terug. Twee jaar later werd de Hertz Lease groep aan de Franse bank Société Générale verkocht. Het bedrijf  ging onder de naam ALD Automotive verder en Carel werd benoemd tot Algemeen Directeur in Nederland. Dat ging razendsnel. Twee dagen nadat de zittende directeur had aangekondigd te vertrekken was het beklonken. 

Een nieuwe koers

ALD Automotive is in 18 jaar tijd totaal veranderd, van gemiddeld leasebedrijf tot vooruitstrevende mobiliteitsprovider. “Het bedrijf was toen ik hier begon simpelweg niet onderscheidend. De leasemarkt was volwassen geworden, klanten waren veeleisender geworden,  dus het bedrijf moest op de schop om ons te onderscheiden en marktaandeel te veroveren. De overname kwam als geroepen. We konden nu echt in groei en transformatie gaan investeren. Ik kreeg daarbij de vrijheid om op mijn manier, samen met de mensen van ALD Automotive Nederland en de support van ALD International, een nieuwe koers te gaan varen en de organisatie toekomstbestendig te maken. Dat voelde voor mij als een ware verrijking.”, zegt Carel. 

Vrijheid in mobiliteit

In 18 jaar tijd heeft Carel zijn stempel gedrukt. “Hoe mooi is het om als eerste land binnen de ALD Groep een strategie, met een visie op de toekomst, te ontwikkelen. Wij zijn in veel opzichten een echte voorloper geworden.” De tijd heeft niet stilgestaan. “ALD is nu een grote speler met 70.000 contracten en meer dan 200 medewerkers, vooral door groei, maar ook door overnames. De focus ligt nu veel meer op het bieden van vrijheid in mobiliteit:  integrale dienstverlening en persoonlijke aandacht voor partners en klanten. We bieden nu diensten van private lease tot volledige mobiliteit onder eigen merk en als white label voor onze partners.”, vertelt Bal.

Innovatie zit in ons DNA

Ook is Carel trots op de innovatieve kracht van het bedrijf. “We bedenken bredere mobiliteitsoplossingen die verder gaan dan de auto alleen. En die we altijd in samenwerking met klanten ontwikkelen. Het Mobility Experience Centre is zo’n mooi voorbeeld. Het is een state-of-the-art omgeving om met klanten in gesprek te gaan over hun mobiliteitsvraagstukken en tot passende oplossingen te komen. Ook onze nieuwste innovatie, de ALD move app die zowel leaserijders als werkgevers helpt hun dagelijkse mobiliteit optimaal in te vullen is daar een voorbeeld van”

Gerust hart

Carel laat het bedrijf nu met een gerust hart achter. “ALD Automotive is een springlevend bedrijf. Het heeft groeipotentie en bezit de drive om een continue stroom van vernieuwingen en verbeteringen te genereren. Innovatie zit in ons DNA.” Hij hoopt dat het bieden van vrijheid in mobiliteit in het DNA blijft. “Mijn wens is dat het gewoon doorgaat. Het blijven ontwikkelen van mens en organisatie, om innovatief te blijven en voorop te blijven lopen. Successen als groei, financieel resultaat en erkenning in prijzen volgen dan vanzelf.”

Tenslotte zegt Carel: “Ik ben erg dankbaar om met zoveel vrijheid en inspiratie met zoveel gepassioneerde mensen te hebben mogen samenwerken. Dat is wat me altijd weer het meest blij heeft gemaakt.”
 

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.