Nieuws- en persberichten

21nov

Files mijden op eerste BNR Thuiswerkdag

Files mijden op eerste BNR Thuiswerkdag

Donderdag 21 november is door BNR Nieuwsradio uitgeroepen tot Thuiswerkdag. BNR heeft ondernemend Nederland de afgelopen weken opgeroepen om vandaag thuis te werken, om zo het aantal files te verminderen. Want de beste manier om de file te vermijden, is door niet de weg op gaan.

De radiostudio’s van BNR Nieuwsradio in Amsterdam en Den Haag blijven vandaag leeg. Op de eerste BNR Thuiswerkdag werken de redacties van de radioshows vanuit huis. Omdat thuiswerken een goed middel is om files te verminderen, neemt de radiozender vandaag het voortouw. Presentatoren Bas van Werven, Roelof Hemmen en Jörgen Raymann zijn vandaag te horen vanaf de keukentafel in hun eigen huis.

Het aantal mensen dat met regelmaat van uit huis werkt is de laatste jaren toegenomen. Waar er in 2013 ruim 2,8 miljoen thuiswerkers waren, waren dat er vorig jaar ruim 3,2 miljoen. Uit deze cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dus dat steeds meer mensen het voordeel van thuiswerken ervaren. Vandaag zal het aantal thuiswerkers ongetwijfeld hoger zijn. Bedrijven konden zich de afgelopen weken aansluiten bij het thuiswerk-initiatief van BNR Nieuwsradio en daar is veel gehoor aan gegeven. Op het hoofdkantoor van ALD Automotive is het daarom ook een stuk rustiger. Een deel van onze medewerkers zijn vandaag vanuit huis actief. 

Spitsbrekers

De BNR Thuiswerkdag maakt onderdeel uit van Spitsbrekers, de competitie van BNR tussen bedrijven met slimme initiatieven om files te omzeilen en te verminderen. ALD Automotive is vanaf het begin als partner bij BNR Spitsbrekers betrokken. Lonneke van der Horst, Marketing en Strategy Director bij ALD Automotive: “Elke oplossing die bijdraagt aan het verminderen van files is een goed initiatief. Hoe meer van dat soort oplossingen worden bedacht, hoe beter. Het is dan ook belangrijk dat we alle ideeën met elkaar delen zodat we elkaar kunnen inspireren.”  

De eerste editie van de Spitsbrekerscompetitie is eind september gewonnen door Medisch Spectrum Twente, dat haar medewerkers met een spaarprogramma beloont om met de fiets naar het werk te komen. Lonneke van der Horst: “Een prachtig concept. Het is niet bij elk bedrijf mogelijk om thuis te werken, maar met zo’n fietsplan stimuleer je medewerkers toch om de files te ontwijken. Het is bovendien nog goed voor de gezondheid ook!” 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.