Nieuws- en persberichten

19nov

ALD Automotive Nederland snelste in energietransitie

ALD Automotive Nederland snelste in energietransitie

We worden steeds meer genoodzaakt om te verduurzamen. Nederland heeft als doel om in 2030 de CO2-uitstoot met 49% terug te dringen ten opzichte van 1990. Een behoorlijke uitdaging, zo blijkt en het is de vraag of we dit gaan halen. Een van de redenen is dat er meer onzuinige auto’s op de weg rijden dan eerder gedacht.

ALD Automotive werkt er hard aan de transitie naar zuinige auto’s te versnellen. En met resultaat. 

Dit resultaat blijkt onder meer doordat ALD Automotive Nederland de Green Powertrain Transition Award in ontvangst mocht nemen. Deze award wordt door de ALD Automotive Groep uitgedeeld aan het land dat het meest positieve resultaat in de energietransitie weet te behalen. Van alle 43 landen waarbinnen ALD Automotive actief is, kwam Nederland onlangs als beste uit de bus. 

Diesels gehalveerd

In een jaar tijd wist Nederland het aandeel dieselauto’s binnen de vloot van terug te dringen naar 27 procent. En daarbij het aandeel elektrische auto’s te verhogen van 7 procent naar 22 procent. Nicole De Kleermaeker, Manager Corporate & International Sales, mocht de award in ontvangst nemen: “We zijn het best presterende land dus dat geeft aan dat we goed bezig zijn. Daar zijn we trots op! We worden enerzijds gesteund door de fiscale stimulans vanuit de overheid. Maar ook vanuit de organisatie zijn er veel mooie, creatieve ideeën ontstaan die dit resultaat tot gevolg heeft. Zo informeren wij onze klanten proactief over auto- en brandstofkosten per segment. Daarbij merken we dat er ook veel behoefte is aan gedegen EV-advies. En met name hoe wij als leasemaatschappij een rol kunnen vervullen in een transitieplan op maat.”

2020 is het jaar van de waarheid

“Hoe het volgende jaar verder gaat, is nog even afwachten”, legt Nicole uit. “2020 wordt het jaar van de waarheid: vanaf volgend jaar heeft de elektrische auto een duidelijk minder gunstig fiscaal voordeel. Dus elektrisch zal meer moeten concurreren met benzine, diesel en hybride. Voor ons dus een interessante uitdaging om deze trend voort te zetten. Maar we hebben er vertrouwen in!” 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.