Nieuws- en persberichten

08nov

ALD Automotive wint internationale innovatieprijs met ALD Move

ALD Automotive wint internationale innovatieprijs met ALD Move

ALD Automotive heeft de Fleet Europe Innovation Award 2019 gewonnen met haar nieuwe Mobility-as-a-Service app ALD move. De winnaar werd gisteren bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Fleet Europe Summit in Estoril. De Innovation Award is een award die jaarlijks wordt uitgereikt voor de meest innovatieve automotive of fleetoplossing op dit moment.

Van de achttien Europese inzendingen, zijn negen concepten door een vakjury van internationale fleetmanagers bij vooraanstaande bedrijven naar de finale doorgelaten. ALD move is door een combinatie van stemmen van de vakjury (70%) en publieksstemmen (30%) tot winnaar verkozen.

ALD move is een Mobility-as-a-Service oplossing dat zakelijke gebruikers dagelijks voorziet van persoonlijk mobiliteitsadvies. De app is volledig afgestemd op de gebruiker en houdt rekening met onder meer de agenda van de gebruiker, real-time data zoals verkeersdrukte, het weer en iemands persoonlijke voorkeuren. Daarnaast biedt ALD move toegang tot brede mobiliteit, waaronder auto, e-bike, carsharing en openbaar vervoer. En tenslotte is een zelflerende chatbot geïntegreerd om hulp te bieden als data ontbreekt om tot het juiste advies te komen.

Het is een Nederlandse innovatie en in samenwerking met Microsoft en innovatiespecialist DearNova ontwikkeld. De pilots met de nieuwe dienst hebben in Nederland plaatsgevonden, en na de lancering in september staat nu de internationale uitrol op de agenda.

“Het bieden van flexibiliteit en meer geïntegreerde mobiliteit is noodzakelijk om in te spelen op de veranderende marktvraag”, stelt marketingdirecteur Lonneke van der Horst van ALD Automotive Nederland. “Technologie maakt het in dit geval mogelijk om het brede aanbod van mobiliteitsdiensten echt te laten aansluiten op de gebruiker en het bedrijf waar hij of zij werkzaam is.”

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.