Nieuws- en persberichten

25okt

Mkb’ers kiezen vaker voor occasion lease

Mkb’ers kiezen vaker voor occasion lease

De markt voor tweedehands auto’s zit in de lift. Dat geldt niet alleen voor het kopen, maar ook voor het leasen van tweedehands auto’s. En dat is niet zo gek als u bedenkt dat u voor minder geld in een representatieve auto kan rijden, terwijl u geniet van alle voordelen die een leasecontract met zich meebrengt.

Met name het mkb maakt daarom steeds vaker gebruik van occasion lease. ALD Automotive ziet dat occasion lease enorm aan populariteit toeneemt. Hieronder leest u welke voordelen occasion lease biedt:

Flexibiliteit

De maandelijkse leaseprijs van een occasion is lager dan van een reguliere leaseauto. Dit heeft enerzijds te maken met het feit dat er bij een occasion al wat kilometers op de teller staan, maar vooral doordat de hoogste afschrijvingskosten er al vanaf zijn. Vaak worden de auto’s ook aangeboden met contracten met een flexibele looptijd. Bij een occasion is het gebruikelijk om een leasecontract van een of twee jaar af te sluiten in plaats van een contract met een leasetermijn van vier jaar. Een bijkomend voordeel is dat jonge occasions geen levertijden hebben en vrijwel direct beschikbaar zijn. 

Lagere afschrijving

Het leasen van een occasion biedt voordelen die met name gunstig zijn voor het mkb en zzp’ers. De rente- en afschrijvingskosten zijn bij een occasion namelijk aanzienlijk lager en bovendien voor ondernemers fiscaal aftrekbaar, net als de btw. 

Meer voor minder

Steeds vaker wordt de keuze voor een auto gemaakt op basis van rationele beslissingen. Vooral voor ondernemers is het belangrijk dat een auto er representatief uitziet, want u wilt er wel mee bij de klant kunnen verschijnen. Ook is het van belang dat de auto is voorzien van bepaalde opties en accessoires, omdat u veilig en van alle gemakken voorzien de weg op wilt. Het nadeel van een tweedehands leaseauto is dat u hier zelf geen invloed meer op heeft. U kunt geen extra opties aan een auto toevoegen; what you see is what you get! Echter, de leaseauto’s die terugkomen na het einde van een contract zijn vrijwel allemaal voorzien van  uitgebreide auto-opties. U zult in de meeste gevallen meer krijgen voor minder geld.  

Alles inbegrepen

Het voordeel van leasing is dat u ook geniet van de bijbehorende services. Bij een leasecontract zijn reparaties en onderhoud bijvoorbeeld inbegrepen. Voor kleine ondernemers een fijn gegeven, omdat dit risico al gedekt is in de leaseprijs. Een ander voordeel als u nu kiest voor occasion lease is het feit dat u in veel gevallen nog kunt profiteren van gunstiger bijtellingsregels uit het verleden. Vanaf 2020 worden de bijtellingsregels op nieuwe auto’s aangepast, veelal ten nadele van uw portemonnee. De bijtelling geldt bij occasion lease over de aanschafwaarde op het moment van registratie, wat nog een extra bijtellingsvoordeel kan opleveren ervan uitgaande dat nieuwe auto’s in de loop van de tijd duurder worden in aanschaf. 

Meer weten over tweedehands leasen? 

Wilt u meer informatie over occasion lease of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met onze lease consultants. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer +31 (0)20 658 70 00 of een e-mail sturen naar info.nl@aldautomotive.com. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en Facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.