Nieuws- en persberichten

02okt

Kinky Kylie, KITT en General Lee: welke bijnaam heeft uw auto?

Kinky Kylie, KITT en General Lee: welke bijnaam heeft uw auto?

Sebastian Vettel staat er bekend om zijn F1-wagens namen te geven. Na Kinky Kylie, Kate’s Dirty Sister, Suzie en Hungry Heidi, heet zijn wagen dit jaar Lina. Het is niet altijd duidelijk waar de namen precies vandaan komen. Maar geven stiekem niet veel meer mensen hun bolide een naam? 

Vandaag is het Name Your Car Day, voor ons een leuke reden om  een paar  bekende auto’s met een naam, eens onder elkaar te zetten. U kent ze vast nog wel. En, zeg eens eerlijk, welke bijnaam heeft u voor uw auto? 

KITT

Wie in de jaren ’80 naar Knight Rider keek, weet direct wie of wat KITT is. K.I.T.T staat eigenlijk voor Knight Industries Two Thousand. De pratende auto kon door Michael Knight (gespeeld door David Hasselhoff) worden opgeroepen via zijn horloge. Vervolgens zetten zij vrijwel altijd de achtervolging in op een stel boeven. Enigszins eigenwijs was KITT wel, want hij negeerde rustig de orders van Michael als hij daarmee hun hachje konden redden. KITT was feitelijk de allereerste (en misschien ook wel de allerbeste) autonoom rijdende auto. 

General Lee

Eind jaren ’70 was General Lee een bekende held op vier wielen. de oranje Dodge Charger speelde de hoofdrol in de hitserie The Dukes of Hazzard. De auto werd vernoemd naar de generaal die de legers van de Zuidelijke staten aanvoerde in de Amerikaanse burgeroorlog. De generaal had het ook in de serie vaak zwaar te voortduren, de serie stond namelijk bekend om de vele trucs. Zo vloog de auto elke aflevering over het scherm en kwam de Generaal Lee er zelden zonder kleerscheuren vanaf, met als gevolg dat er ook vrijwel elke aflevering wel weer een nieuwe oranje Dodge geregeld moest worden. Er gaan verhalen de ronde dat er wel 300 Dodges meegedaan hebben aan de opnames. En dat er op het einde bij gebrek aan echte auto’s, gewerkt werd met speelgoedauto’s. Daar trapte de kijker alleen niet meer in en ging de serie aan zijn eigen succes ten onder. 

Herbie

De Volkswagen Kever met zijn eigen willetje heeft ook menig hart gestolen. Iets eigenwijs is hij wel, maar racen dat ‘ie kan! Herbie is te herkennen aan de rood-wit-blauwe streep en het nummer "53" op de voorkant en de deuren. Heel wat VW Kever-bezitters zullen hun bolide dezelfde bijnaam meegegeven hebben. Herbie was een succesvol filmster.  Want niet alleen schitterde hij in de Disney-klassieker ‘The Love Bug’ in 1969, maar er kwamen maar liefst vijf vervolgfilms. Hij kreeg zelfs zijn eigen tv-serie.  Dit jaar is Herbie alweer 50 jaar geworden. 

Christine

Dit boek van de Amerikaanse schrijver Stephen King is begin jaren 80 verfilmd en gaat over een tiener, Arnie Cunningham, die een oude Plymouth Fury uit 1958, genaamd Christine, koopt en opkalefatert. Arnie raakt echter volledig bezeten van deze auto, die een eigen wil schijnt te hebben en over bovennatuurlijke krachten beschikt. Iedereen die tussen Arnie en Christine komt, wordt vervolgens op raadselachtige wijze vermoord. Gelukkig is deze vroege ‘autonoom rijdende en denkende auto’ een verzinsel maar een absolute must-see of must-read voor Stephen King-fans!

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.