Nieuws- en persberichten

13sep

Vrijdag de 13e: Autopech top 5

Vrijdag de 13e: Autopech top 5

Vrijdag de 13de, of u er nu in gelooft of niet, het blijkt dat deze ‘ongeluksdag’ wel degelijk invloed heeft. In de Verenigde Staten verzuimen opvallend veel mensen van hun werk en zakelijke transacties worden vaak uitgesteld tot na het weekend. Zo zijn er natuurlijk nog meer verhalen over dit bijgeloof. In veel vliegtuigen ontbreekt rij 13. Kijkt u in de lift en u zult zien dat de 13e verdieping ontbreekt en in ziekenhuizen zijn er geen operatiekamers met nummer 13 te vinden. 

Het is nooit wetenschappelijk aangetoond dat vrijdag de dertiende meer ongelukken brengt dan de andere dagen van het jaar. Toch was ALD Automotive nieuwsgierig of er op vrijdag de 13de meer pechgevallen zijn. Maar wat blijkt, er komen op vrijdag de dertiende juist minder pechmeldingen binnen dan op andere dagen bij de verzekeraars. Dit blijkt uit gegevens van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek. 

Waar komt dit dan door? Hebben we in Nederland ook met bijgelovigen te maken die het zekere voor het onzekere nemen en lekker thuisblijven?  Of is het toeval? Vrijdag is per slot van rekening al een dag waarop het minder druk op de weg is in vergelijking tot andere werkdagen. Mocht u toch met pech langs de kant van de weg komen te staan? Grote kans dat u met een van onderstaande problemen te maken heeft. Dit is de Autopech-top 5:

1.    Startproblemen
2.    Brandende dashboard lampjes
3.    Lekke band 
4.    Motor slaat af
5.    Accuproblemen

Gaat u de weg op vandaag, dan wensen wij u een pechvrije reis. En mocht er toch iets gebeuren dan weet u ons te bereiken. Wij helpen u snel weer op weg, ook op vrijdag de 13e!


 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.