Nieuws- en persberichten

27aug

Een uitdaging van formaat bleek een heerlijke fietstocht dankzij de Speed Pedelec

Een uitdaging van formaat bleek een heerlijke fietstocht dankzij de Speed Pedelec

ALD Automotive denkt graag met haar klanten mee over innovatieve en alternatieve mobiliteitsoplossingen, anders dan de leaseauto. Redenen om over een ander vervoersmiddel na te denken kunnen uiteenlopend zijn: het mobiliteitsbeleid moet duurzamer, het is gezonder of omdat medewerkers flexibeler willen zijn in hun mobiliteitskeuze.

De e-bike is een mooi voorbeeld van een vervoersmiddel dat hierop aansluit.

Als leasemaatschappij adviseren wij dagelijks klanten en kijken welke oplossingen voor hen het meest geschikt zijn. De e-bike wordt steeds vaker genoemd. Onder onze medewerkers was sinds de introductie van de e-bike in de lease veel enthousiasme. Collega Ed Salomons, Manager Maintenance, Damage & Insurance bij ALD Automotive wilde graag eens zelf aan den lijve ondervinden hoe het is om op een e-bike naar het werk te gaan. 

Ed Salomons: “Twee jaar lang is het mij gelukt excuses te vinden om vooral geen gebruik te maken van de demo e-bikes uit ons Mobility Experience Centre. Maar begin juli was de weersverwachting goed en ik had geen afspraken waar het dragen van een pak noodzakelijk was. Dus geen excuus meer! Aangezien ik op IJburg (Amsterdam) woon, een kleine 30 kilometer vanaf ons hoofdkantoor in Hoofddorp, wilde ik wel graag met de Speed Pedelec, de snelle variant van de elektrische fiets (max 45 km/uur). De enige ijdele hoop die ik nog had was de mogelijkheid dat de Speed Pedelec niet beschikbaar zou zijn. Maar ik moest er echt aan geloven want de fiets stond gewoon voor mij klaar.” 

“Op de bewuste eerste dag had ik mij even omgekleed in makkelijk zittende kleding, de route geïnstalleerd op mijn telefoon en met wat onwennige eerste meters begon mijn reis. Wat er in mijn ogen uitzag als een uitdaging van formaat (‘helemaal op de fiets naar IJburg’) bleek in de praktijk een heerlijke fietstocht van iets langer dan een uur. Zonder al te veel moeite ging ik met een gangetje van 40km/uur richting huis. Wel natuurlijk constant zenuwachtig op het displaytje kijkend of de energie voorraad niet te snel terug loopt. De afstand Hoofddorp-IJburg is qua actieradius heel goed te doen.” 

“Ondanks dit kleine ongemak ben ik heel enthousiast geworden over het fietsen met een Speed Pedelec. Dan blijkt maar weer dat het extra leuk is als je bij een werkgever werkt die innovatie en nieuwe mobiliteitsoplossingen hoog in het vaandel heeft staan. Ik maak sinds kort dan ook gebruik van de ruimte die ik heb in mijn zakelijke leasecontract in de vorm van 6 wheel lease. Ik heb nu namelijk de beschikking over mijn eigen ALD leasefiets, 2 extra wielen naast de leaseauto. In het vervolg zal ik vaker de (lease)auto laten staan en met de fiets naar kantoor komen. Zo ervaar ik hoe deze vorm van flexibele mobiliteit in de praktijk werkt.” 

Meer lezen het leasen van een elektrische fiets voor zakelijk gebruik? Lees dan ons (gratis) whitepaper over de e-bike als woon-werkverkeer. Meer voordelen van de leasefiets vindt u in het artikel ‘Fiscaal fietsvoordeel’. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor advies-op-maat voor uw organisatie. 
 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.