Nieuws- en persberichten

15aug
2019

10 opmerkelijke boetes in het buitenland

10 opmerkelijke boetes in het buitenland

We vinden het in Nederland inmiddels de normaalste zaak van de wereld dat er in het verkeer boetes worden opgelegd voor het overschrijden van de maximale snelheid, door rood licht rijden of onder invloed rijden. Maar wist u dat u in andere landen boetes riskeert voor zaken die we in Nederland vrij onschuldig vinden?

Wij zetten de meest opmerkelijke boetes voor u op een rijtje.

1. Slippers aan

Rijden met slippers of naaldhakken aan is in Spanje verboden en levert u een boete van € 80,00 op. Het is bovendien verplicht dat de schoenen aan de achterkant vastzitten. U mag dus ook niet met blote voeten rijden.

2. Eten en drinken

Als u in Spanje eet of drinkt achter het stuur, riskeert u een boete van maar liefst € 200,00.

3. Uw arm uit het raam steken

Laat u uw arm uit het raam hangen? Ook dit is in Spanje verboden. Dit levert u namelijk een boete op van € 80,00. De regel is dat u uw beide handen aan het stuur moet houden.

4. Luie bijrijder

Als u een bijrijder heeft die zijn of haar voeten op het dashboard legt, riskeert u in Spanje een boete van € 100,00. Wanneer bij een ongeluk de airbag uitklapt kan de houding met de voeten op het dashboard namelijk zorgen voor (nog ernstiger) letsel.

5. Brandende peuk

Een brandende peuk naar buiten gooien is niet alleen gevaarlijk en milieuvervuilend, maar in Spanje is het ook nog eens strafbaar. U riskeert hiervoor een boete van € 400,00.

6. Bellen met oortjes

Bellen, sms’en en whatsappen achter het stuur mag in Spanje, net als in Nederland, niet. Maar in Spanje mag u ook niet bellen met behulp van een headset. Met het gebruik van een headset, hoofdtelefoon of oortjes voor bijvoorbeeld mobiel bellen riskeert u een boete tot € 400,00.

7. Zoenen en discussiëren

De regels gaan verder. Zo is het ook niet toegestaan om de bestuurder tijdens het rijden te zoenen in Spanje. Zelfs ‘heftig discussiëren’ levert een boete op.

8. Een vieze auto

Naast Spanje zijn er nog een aantal landen met opmerkelijke boetes. Iedereen maakt zich er wel eens schuldig aan. Soms is het niet anders. Echter, in Rusland riskeert u een boete van € 30,00 door in een vieze auto te rijden. 

9. Koplampen aan 

Scandinavië is een populaire bestemming om met een auto of caravan doorheen te reizen. Wie naar Scandinavië toe gaat moet ervoor zorgen dat de koplampen altijd aan staan. Zelfs als het overdag is.

10. Rijden door plassen

De laatste opmerkelijke boete riskeert u in Japan. Het wil wel eens gebeuren dat u door een waterplas rijdt en er toevallig een voetganger in de buurt is. In Japan riskeert u een boete wanneer u door een waterplas rijdt en een voorbijganger nat spat. U kunt dan een boete van € 55,00 verwachten.
 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.