Nieuws- en persberichten

09aug
2019

Innovatie van de maand: Ook Albert Heijn experimenteert met bezorgrobot

Innovatie van de maand: Ook Albert Heijn experimenteert met bezorgrobot

Onlangs berichtten we al over de bezorgrobot van FedEx, die sinds een tijdje getest wordt in de Verenigde Staten. Maar ook in eigen land zijn er experimenten met dergelijke robots en daar worden wij bij ALD Automotive erg enthousiast van! Zo heeft Albert Heijn vorige maand in Eindhoven op de High Tech Campus een pilot afgerond met een eigen AH-bezorgrobot. 

Studenten en medewerkers van de campus konden via een app hun bestellingen doen. Medewerkers van Albert Heijn zorgden voor de bevoorrading van de robot. Waarna de AH-robot vervolgens op pad ging om de boodschappen af te leveren op de door de klant aangegeven locatie.   

Autonoom vervoer

Voor de campus van Eindhoven is als testlocatie gekozen omdat dit een beschermde (afgeschermde) omgeving is. De bezorgrobot wordt gezien als een een vorm van autonoom vervoer en dat is voorlopig nog verboden op de openbare weg. TeleRetail is het bedrijf dat de robot heeft ontwikkeld, en zij maken gebruik van virtuele plattegronden. Zo weet de robot precies waar het moet zijn. Sensoren zorgen ervoor dat hij nergens tegen aan rijdt.

De pilot betrof een periode van slechts twee weken. Of de robot snel te zien is op de straat, dat valt te bezien. De wet- en regelgeving rond zelfrijdend vervoer is nog niet zo ver. Bovendien is de robot niet goedkoop. Maar Albert Heijn loopt voorop in innovatieve oplossingen binnen de retail. En zoals een woordvoerder van moederbedrijf Ahold Delhaize opmerkt, gaan ontwikkelingen heel snel op dit gebied. Dus het is wellicht een kwestie van tijd. 

Meer lezen over innovaties zoals de bezorgrobot van Fedex of het onderwerp Autonoom Vervoer en de ontwikkelingen daaromtrent? Volg ons op LinkedIn, Twitter of Facebook voor het laatste mobiliteitsnieuws.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.