06aug

De 5 meest gestelde vragen over private lease

De 5 meest gestelde vragen over private lease

Jarenlang was het leasen van een auto vooral populair bij zakelijke rijders. Door de populariteit van private lease zijn er ook steeds meer particulieren die een auto leasen. Misschien bent u van plan om binnenkort een auto privé te leasen en heeft u hier vragen over? Wij zetten de meest gestelde vragen voor u op een rij.

Wat is private lease en wat zijn de voordelen?

Private lease kunt u zien als een lange termijn huurcontract. Bij het privé leasen van een auto rijdt u voor een vast bedrag per maand in uw gewenste auto, en betaalt daarnaast alleen nog voor de benzine en eventuele verkeersboetes. U weet vooraf waar u aan toe bent en heeft dus geen zorgen over verzekeringen, belastingen en onderhoud.

Heeft private lease invloed op een nieuwe hypotheek?

Wilt u privé een auto leasen en heeft u al een hypotheek, dan is er geen probleem. Wanneer u al een private leasecontract heeft en later een hypotheek wil afsluiten, dan kan dat gevolgen hebben. Als u geld leent voor het privé leasen een auto, kunt u minder lenen bij de bank voor bijvoorbeeld een nieuw huis. De hypotheekverstrekker houdt dan rekening met het maandbedrag van de leaseauto.

Wat zit er allemaal inbegrepen in het private leasecontract?

U betaalt zelf alleen voor de benzine die u tankt, de parkeerkosten en eventuele tolwegen of parkeerboetes. Kortom, alleen de verbruikskosten die u zelf in de hand heeft. Overige kosten zoals, wegenbelasting, verzekering, reparatie en onderhoud zitten standaard in uw leasecontract. Hier vindt u meer informatie over wat er in uw leasecontract zit inbegrepen.

Waarom is een BKR-toetsing nodig?

Als u een private lease contract afsluit, wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het doel van deze registratie is om te voorkomen dat u schulden krijgt. Aangezien een private lease contract een minder financiële verplichting is dan een lening, hoeft slechts een deel te worden geregistreerd. Het bedrag is de looptijd x leasetarief x 65%.

Kan ik mijn private leasecontract tussentijds opzeggen?

Dat is mogelijk. Na het verstrijken van de eerste 12 maanden van de overeenkomst kunt u uw contract opzeggen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Deze kosten bedragen maximaal 40% van de resterende termijnen van uw contract. ALD Automotive brengt nooit meer kosten in rekening dan in het geval u bij aanvang van het contract voor deze kortere looptijd had gekozen.

Wilt u meer weten over private lease? Bekijk dan ook onze algemene prive lease pagina.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.