01aug

Ook Mini gaat voor elektrisch

Ook Mini gaat voor elektrisch

Retromodellen in een duurzaam jasje. Liefhebbers van deze trend kunnen hun hart ophalen want van de welbekende Mini is volgend jaar ook de elektrische variant beschikbaar. Onlangs werd de Mini Electric gepresenteerd. En aan de looks van de auto is (gelukkig) weinig veranderd.

In 1959 zag de eerste Mini het levenslicht. Inmiddels is de auto qua uiterlijk iets gemoderniseerd en dus met zijn tijd meegegaan maar nog steeds is het eerste model dat uit de fabriek rolde duidelijk herkenbaar in de auto van nu. Van Mini gaat menig hart sneller kloppen. Hoe komt dat toch? We maken even een sprong terug in de tijd.

De auto heeft altijd al een enorme aantrekkingskracht gehad. Reed je in een Mini, dan was je hip. En dat geldt eigenlijk nog steeds. Volgens de experts heeft dat vooral met de marketingmachine achter Mini te maken. Want heel praktisch was de auto, zeker in de beginjaren, niet. De auto was niet bijzonder geschikt voor langere mensen en bagageruimte was er zo goed als niet. Maar The Beatles, Formule 1 coureurs Graham Hill en Enzo Ferrari, acteur Steven McQueen, de hippe Londense scene en Brigitte Bardot lieten zich graag zien in een Mini. In 1969 speelde de auto bovendien een grote rol in de film The Italian Job met Michael Caine. Deze film werd ook als remake in 2003 weer een grote succes. En dit alles legde het imago van Mini geen windeieren.

Mini Electric als stadsauto

Terug naar anno 2019 en de Mini Electric. Wat heeft deze auto ons te bieden? Het uiterlijk is oud en vertrouwd en gewoon overduidelijk… Mini. Binnen 7,3 seconden tikt de auto de 100 km/uur aan. Best rap dus! Qua snelheid haalt de auto maximaal 150 km/uur. Dat is wat minder snel en in combinatie met de actieradius van slechts 235 kilometer, roept dit misschien wat vraagtekens op. De fabrikant heeft hier echter bewust voor gekozen. De Mini wordt namelijk over het algemeen gebruikt als stadsauto. Een hogere actieradius en hogere snelheid is in de stad niet nodig. Mini wilde daarom de auto niet zwaarder en duurder maken dan nodig is. En daar valt zeker wat voor te zeggen! Vanaf november 2019 gaat de Mini Electric in productie.

Meer lezen over klassieke auto’s met een elektrische motor? Lees dan ook onze eerder verschenen blogs over Elektrische oldtimers en de Peugeot e-Legend.

 

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.