30jul

Schade aan uw auto?

Schade aan uw auto?

Of het nu uw eigen schuld is of dat van een ander; het is altijd vervelend als u schade aan de auto heeft. Het komt vrijwel altijd ongelegen. Gelukkig bent u als leaserijder goed verzekerd. Maar bent u helemaal op hoogte van wat u moet doen, op het moment dat u schade aan de auto heeft?

Als leaserijder heeft u een groot voordeel ten opzichte van andere bestuurders. En dat is dat u kunt rekenen op de steun van de leasemaatschappij. In het geval van ALD Automotive kunt u schade eenvoudig melden via de My ALD-app. In de app vindt u niet alleen het digitale schadeformulier terug maar ook uw verzekeringsbewijs. Meld u de schade binnen 48 uur, dan kan de reparatie aan de auto snel in gang gezet worden.

Verzekerd de weg op

Een groot voordeel van een auto leasen is dat de verzekering onderdeel uitmaakt van het leasecontract. In de meeste gevallen is in het leasecontract een WA, volledig Casco en Inzittende pack A inbegrepen. Een WA-dekking dekt de schade die de auto door uw toedoen (of de persoon die in uw auto rijdt) maakt. Een inzittende verzekering dekt specifiek letselschade.  In het kort; u bent verzekerd voor schades die niet verhaalbaar zijn op derden. Hiervoor is meestal wel eigen risico afgesproken met de werkgever (als u een auto van de zaak rijdt).

Opbouw van schadevrije jaren

U heeft misschien ook wel eens te horen gekregen dat het claimen van schade aan de verzekering niet altijd aan te raden is. Dit omdat het gevolgen kan hebben voor de opbouw van schadevrije jaren. Bij ALD Automotive bouwt u als leaserijder geen schadevrije jaren op, maar ontvangt u een leaseverklaring na afloop van het leasecontract. De ‘Schadevrij rijden verklaring’ is eenvoudig te downloaden via de My ALD app. Deze verklaring kunt u indienen bij de verzekeringsmaatschappij voor een particulier voertuig. Er zijn verzekeraars die op basis van deze verklaring korting geven op de verzekeringspremie.

Tip: Niet alle verzekeraars verlenen korting op basis van dit document, dus adviseren wij u om verzekeraars goed naast elkaar te leggen voordat u -als particulier- een verzekering afsluit voor uw auto.

Blijf op de hoogte

Volg ons nu op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de mobiliteitsmarkt.

Bel ons
+31 20 658 70 00

Blijf op de hoogte

Volg ons

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.