Nieuws- en persberichten

18jul
2019

Fit op de werkvloer met de Welly-app

Fit op de werkvloer met de Welly-app

ALD Automotive vindt het belangrijk dat medewerkers goed in hun vel zitten, zowel fysiek als mentaal. Fitte medewerkers zijn minder snel gestrest, minder vaak ziek, productiever en voelen zich beter. Maar fit worden en blijven betekent ook investeren: daarom introduceerde ALD 'Welly'.

Welly is een innovatief personal trainingsprogramma op het gebied van lichaam, geest en voeding in de vorm van een app. Iedere week staat er voor elke medewerker die gebruik maakt van de app een persoonlijk programma klaar. In maximaal 14 minuten per dag kunnen zij op een leuke en toegankelijke manier aan fysieke en mentale fitheid werken.

De trainingen variëren van actieve workouts tot ademhalingsoefeningen, maar het biedt ook mindfulness oefeningen. Gebruikers van de app worden bovendien geïnspireerd op het gebied van gezonde voeding, ontvangen gezonden recepten of krijgen advies hoe zij blessures kunnen voorkomen. Tot slot heeft iedereen een personal coach voor alle vragen en de nodige motivatie.

HR Manager Danielle Kruger vertelt waarom ALD Automotive Welly geïntroduceerd heeft: “We zijn al geruime tijd bezig met allerlei activiteiten op het gebied van vitaliteit maar we waren toe aan een volgende stap om medewerkers meer te betrekken bij vitaliteit op en rond de werkvloer en hen hierin ook nog meer aan te zetten tot actie. Ook zoeken we altijd naar innovatieve oplossingen en zo kwamen we bij Welly terecht. Bovendien staat Welly open voor feedback en een actieve samenwerking om de oplossing samen door te ontwikkelen.”

Persoonlijke aanpak

Momenteel maken ongeveer 40 medewerkers van ALD Automotive actief gebruik van de app. Zij zijn enthousiast omdat de programma’s goed aansluiten op ieders persoonlijke behoefte. Danielle: “De één is heel fanatiek en gebruikt het iedere dag, de ander een paar keer per week. Ook qua coaching verschilt het gebruik; sommige medewerkers hebben veel vragen en willen graag gemotiveerd worden en anderen vinden het fijn om gewoon zelf met de app aan de slag te gaan. Je vult het gewoon zo in zoals jij wilt. Doordat de app nog volop in ontwikkeling is, wordt die persoonlijke aanpak alleen maar nóg beter.”


Body, mind en food

Welly is op elk moment van de dag te gebruiken. “Een van de grootste voordelen”, vindt Danielle. Er zijn korte oefeningen die tijdens het werk gedaan kunnen worden om vernieuwde energie op te doen of even kort te bewegen. Maar de app heeft ook tal van oefeningen voor thuis en zelfs voor onderweg. Het past helemaal bij het DNA van ALD Automotive om nieuwe innovaties en initiatieven uit te proberen. Wij zijn er echt blij mee en kijken uit naar het samen verder ontwikkelen om onze medewerkers zo goed mogelijk te helpen om lekker in hun vel te zitten. Daar gaat het uiteindelijk om!”


 

Blijf op de hoogte

Blijf ook op hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van autoleasing, mobiliteit en modern werkgeverschap.